Predizborni spot Aleksandra Vučića bez utrošenog dinara?

Na društvenim mrežama danas se pojavio promotivni spot u okviru kampanje Aleksandra Vučića za predsednika. Spot je objavljen praktično nekoliko sati posle sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj je Vučić prihvatio odluku da bude kandidat SNS-a za predsednika Srbije.

S obzirom na to da je za snimanje i montažu spota potrebno neko vreme, to znači da je Vučić znatno pre sednice GO doneo odluku da će biti kandidat za predsednika.

Na istoj sednici GO je upravo Vučić rekao da nisu do sada potrošili ni dinar na kampanju.

Novinari Insajdera pokušali su da dobiju objašnjenje od funkcionera SNS-a Aleksandra Martinovića u vezi sa spotom za predsedničke izbore.

Pošto nije odgovarao na telefonske pozive, uputili smo mu poruku s pitanjima kada je nastao spot, da li to znači da je definitivna odluka o Vučićevoj kandidaturi doneta znatno pre sednice GO i koliko je koštao spot, imajući u vidu da je Vučić rekao da Srpska napredna stranka, za razliku od opozicionih kandidata, nije potrošila ni dinar na kampanju.

Odgovore nismo dobili.

Zanimljivi su poruka i radnja spota, koja se dešava u avionu na kom piše "Srbija 2017". Avion počinje da pada jer pilot i kopilot žele da idu različitim smerovima. Pred kraj, se pojavljuje Vučić koji kaže: „Ovo bi mogla da bude najgora noćna mora. Naša zemlja je, kao i ovaj avion, poverena na upravljanje dvojici ljudi. Predsedniku i premijeru. I ako ta dva čoveka vode državu u različitim pravcima, nećemo moći da očuvamo stabilan kurs koji trenutno imamo."

I.S.

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.