Preletačević: Imate za koga da glasate - došao je Beli, mlad, jak, lud

Završna konvencija predsedničkog kandidata Ljubiše Preletačevića Belog održana je večeras u Mladenovcu, a skupu je prisusutvovalo nekoliko hiljada ljudi. 

Miting Ljubiše Preletačevića Belog u Mladenovcu

“Ljudi, konačno imate za koga da glasate. Prošlo je vreme vladavine političara koji su na sceni duže od 30 godina, opstajući samo zahvaljujući menjanju stranaka i gaženjem po narodu. Došao je Beli, mlad, jak, lud. Ja umem da kradem, ali umem i da dajem”, poručio je Beli.

Belog su na binu izneli na stolici, a uručene su mu i četiri štafete, koje su obilazile gradove širom Srbije.

"Želim da se promenim, želim da vam pružim slobodu, želim i vašu slobodu i vašu korist. Normalno je da ću se da se obogatim, ali i vas ću. Nisam političar koji misli samo na sebe", rekao je Beli.

Njegov savetnik Nebojša Prilepak je rekao da je Beli proizvod višedecenijskog uništavanja zemlje.

“U nedelju uzvraćamo udarac svi zajedno. Guramo Belog u drugi krug, a posle toga ne znam ni ja šta će da bude", rekao je Prilepak.

Miting je vodio pisac Marko Vidojković, a jedan od ljudi koji se obratio okupljenima je i sociolog Jovo Bakić.

“Zašto Beli? Zato što je sve crno u Srbiji. Nama je potrebno da nema sekiracije. Mi smo poniženi, uvređeni, a Beli je tu da pokaže put poniženima i uvređenima. On je fiktivna ličnost, ali pokazuje put ka promeni jednog fiktivnog i bolesnog sistema”, naveo je Bakić.

Okupljenim građanima su se obratili i portparol pokreta "Beli - samo jako" Stevan Vlajić i šef njihove odborničke grupe u Mladenovcu Vladimir Tripković.

Nakon završenog mitinga proglašeno je "opštenarodno veselje", odnosno žurka.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.