Profesori Filozofskog fakulteta: Dekanova podrška Vučiću je lični stav

Grupa nastavnika i zaposlenih Filozofskog fakulteta u Beogradu ogradila se danas od potpisa podrške koji je dekan ovog fakulteta Vojislav Jelić dao predsedničkom kandidatu SNS-a Aleksandru Vučiću. 

http://fakulteti.edukacija.rs

“Filozofski fakultet je institucija s dugom istorijom, demokratskom tradicijom i integritetom, koja se uvek borila za slobodno mišljenje i autonomiju i kao takav stariji je i važniji od svih nas pojedinačno. U želji da sačuvamo takvu tradiciju, mi, dole potpisani nastavnici i saradnici zaposleni na Filozofskom fakultetu, želimo da se distanciramo od navoda u medijima da je prof. dr Vojislav Jelić u svojstvu Dekana Filozofskog fakulteta u Beogradu potpisao proglas kojim se daje podrška jednom od predsedničkih kandidata, kad već on sam to nije učinio”, navodi se u saopštenju.

Profesori sa Filozofskog naglašavaju da je podrška lični čin profesora Jelića i ni na koji način ne predstavlja mišljenje i stav nastavnika, zaposlenih, niti Filozofskog fakulteta kao institucije.

Saopštenje je potpisalo 88 profesora, docenata, asistenata i saradnika na Filozofskom fakultetu.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.