Radulović: Evropa aktivno učestvuje u Vučićevoj kampanji

Predsednički kandidat pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas povodom kosovskog prisvajanja imovine SFRJ i Srbije da vlada u Prištini nastavlja s otimačinom jer Evropska unija žmuri i toleriše otimačinu.

Saša Radulović

"Evropa ne samo da žmuri i toleriše otimačinu, već aktivno podržava katastrofalnu vlast Aleksandra Vučića učestvujući u predsedničkoj kampanji premijera koji zloupotrebljava funkciju", naveo je Radulović, a saopštio DJB.

Radulović je kazao da se DJB snažno zalaže za civilizacijske vrednosti čiji su deo imovinska prava, navodeći da je najbolji način odbrane i čuvanja zemlje da se brane i sačuvaju prava njenih građana.

"Dosta je bilo otimačine. Za vladavinu prava. Izađi i glasaj", rekao je Radulović i dodao da se otimačina nastavlja zato što niko iz Evrope nije reagovao prošlog oktobra kada je vlada u Prištini konfiskovala imovinu kombinata Trepča.

Radulović je podsetio da je povodom konfiskacije imovine Trepče Evropskom parlamentu, Evropskoj komisiji i svim članicama EU uputio pismo upozorenja, u kom je naveo da su imovinska prava ljudska prava i da takva odluka ne šteti samo vlasnicima tog kombinata, već dovodi u sumnju dostignuća demokratije i vladavine prava u celoj Evropi.

Vlada Kosova donela je odluku da se sva nepokretna imovina na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo registruje na ime Republike Kosovo kao vlasnika te imovine. U tu imovinu ulazi imovina državne i vojne administracije i imovina bivših društveno-političkih organizacija.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.