RIK: Stamatović, Parović i Čanak proglašeni za kandidate, o Belom naknadno

Republička izborna komisija proglasila je danas Milana Stamatovića, Miroslava Parovića i Nenada Čanka za kandidate na predstojećim predsedničkim izborima.

Sednica RIK

Takođe je odlučeno da kandidat Predrag Vučetić, kog je kandidovala grupa građana Bela lađa - kapetan Vučić, ima 48 časova da otkloni nedostatke. On je, naime, sakupio 589 umesto 10.000 potpisa neophodnih za kandidaturu. Predrag Vučetić je zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku i od nedavno predstavnik Grupe građana Bela lađa.

RIK na sednici od 13.00 nije razmatrao kandidaturu Ljubiše Belog Preletačevića, a očekuje se da će se o njoj izjasniti na jednoj od narednih sednica.  Republička izborna komisija dovela je u pitanje njegovu kandidaturu zbog problema s potpisima. Kako je za Insajder.net rekao jedan od članova RIK-a, problem je to što na formularima nije napisano "Grupa građana" uz "Beli - Samo jako".

Vesna Rakić Vodinelić napustila je sednicu RIK-a jer se članica Željka Radeta, predstavnica SRS-a, usred rasprave javila na telefon.

M. P.

 

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.