Saša Janković: Za vladavinu prava, a ne dinastiju u Srbiji

Predsednički kandiat Saša Janković večeras je izjavio da je uveren da će pobediti na predsedničkim izborima i najavio da će obezbediti vladavinu prava, nezavisne institucije, socijalnu pravdu i poštovanje ljudskih prava.

Saša Janković

On je za Radio-televiziju Srbije rekao i da, u slučaju pobede kandidata vladajuće koalicije Aleksndra Vučića, i "formalno možemo da ukinemo državu i uvedemo dinastiju" u kojoj se jedan čovek pita o svemu.

Po njegovim rečima, takav poredak je već sada uveden, ali bi Vučićevom pobedom na predsedničkim izborima to bilo i formalno urađeno.

Upitan o drugom krugu predsedničkih izbora, Janković je odgovorio da s jedne strane vidi sebe, a s druge Vučića i predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

"S jedne strane vidim svoju malenkost, a s druge strane Vučića i Šešelja", rekao je on, dodavši da građani treba da znaju da će on kao predsednik Srbije sprovoditi stvarnu politiku mira i stabilnosti, a ne "pospešivanje sukoba".

Janković je odbacio navode da je on predsednički kandidat "kruga dvojke" - najstrožeg centra Beograda - a tu tvrdnju je nazvao "još jednom od manipulacija vlasti".

"Češće idem u Prijepolje, Priboj i Loznicu nego u 'krug dvojke', a to je još jedna od manilapucija vlasti, koja potcenjuje ljude i koja misli da ucenama i lažima može da im zatvori i oči i uši", rekao je on.

Janković je rekao i da će biti predsednik svih građana, a ne stranaka, i da oni koji budu glasali za njega neće imati više prava od ostalih.

"Zalagaću se za državu u kojoj će državni organi raditi u skladu sa zakonima i Ustavom. Ako je sud nezavisan niko ne može da radi u njegovo ime, ako je zaštitnik građana nezavisan, niko ne može da radi u njegovo ime...", objasnio je on.

Janković je naglasio da je Srbiji potreban takav poredak u kom će se zakoni podjednako odnositi na sve, "i po danu i po noći, i u Beogradu i u Čačku".

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.