Stamatović: Subvencionisati domaću proizvodnju, a ne strane firme

Predsednički kandidat Milan Stamatović izjavio je danas da država umesto da pomaže i subvencioniše domaću proizvodnju, srpske seljake i male porodične firme troši ogroman novac građana da dovede famozne strane investitore, čiji je jedini cilj da iskoriste besplatno zemljište, komunalnu infrastrukturu, poreske olakšice i najjeftiniju radnu snagu u Evropi.

Milan Stamatović

"Vlada raspikuća poklanja teško zarađen i stečen novac građana Srbije stranim kompanijama kao da smo najbogatija zemlja na svetu, uporno nas lažući da nam dolaze strane investicije, a zapravo je reč o otvorenoj pljački naroda i otimanju državne imovine", rekao je Stamatović, prenosi se u saopštenju.

On je upozorio da će od domaćina i vrednih proizvođača nastati obespravljeni robovi u sopstvenoj državi, koji će raditi za najamnju cenu rada, što je u interesu misterioznih stranaca koji hrle u Srbiju, ne da pomognu, nego da uzmu "i ono malo što nam pripada".

Stamatović je kazao i da pravi "razvojni pelcer" za celu Srbiju treba da bude Zlatibor, gde su nosioci ekonomskog razvoja Srbije mali i srednji preduzetnici, poljoprivredni proizvođači i zanatlije jer bez ulaganja u srpsku privredu i zaštitu domaće proizvodnje ne može biti napretka i boljeg životnog standarda.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.