Stamatović: Vučić u kampanju uvlači Angelu Merkel, Izetbegovića i Kineze

Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović ocenio je danas u pisanoj izjavi da Aleksandar Vučić zloupotrebljava premijersku funkciju i u finiš predsedničke kampanje pokušava da, na svoju stranu, uvuče danas Angelu Merkel, sutra Bakira Izetbegovića, a prekosutra i Kineze.

BETAPHOTO

Planirao je da se, do kraja kampanje, nepozvan, utrpa i samom Putinu u goste, ukazao je Stamatović i pozvao ruskog predsednika da do 2. aprila nipošto ne prima Vučića, navodi se saopštenju Stamatovića.

On je ruskog predsednika pozvao i da ne zaboravi da je Vučić "sa svojim sabratom Milom bedno oljagao" Rusiju, optužujući je za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori.

"Upravo tim činom potvrđeni su Vučićeva podrška nedemokratskoj vlasti u Crnoj Gori, u kojoj je srpski narod najugroženija manjina u Evropi, i njegova spremnost da, radi svojih ličnih interesa, zaboravi na vekovno prijateljstvo s bratskom Rusijom", naveo je Stamatović.

On je optužio Vučića da ga ne zanima to što kosovski predsednik Hašim Tači "strojevim korakom gazi ka formiranju albanske vojske na Kosovu", već da za to vreme "nemilosrdno zloupotrebljava premijersku funkciju i u finiš predsedničke kampanje pokušava da na svoju stranu uvuče danas Angelu Merkel, sutra Bakira Izetbegovića, prekosutra, uz pomoć nesrećnog Nikolića, i čestite Kineze".

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.