Stamatović: Zlatiborci nastavljaju gradnju gondole uprkos pretnjama

Predsednički kandidat Milan Stamatović izjavio je danas da će gradnja gondole na Zlatiboru biti nastavljena uprkos, kako je naveo, zabranama državnih raspikuća.

Milan Stamatović

"Nenarodna vlada iz Beograda, kojoj zakon očigledno 'leži u topuzu', nama Zlatiborcima preti krivičnim prijavama i hapšenjima ako se drznemo da nastavimo gradnju Zlatne gondole jer tobože ne poštujemo zakon i gradimo bez građevinske dozvole, a mi im poručujemo 'evo nas, eto vas državnih raspikuća (Aleksandra) Vučića i svih vaših vučića, a uskoro biće i nova Zlatiborska narodna moba'", rekao je Stamatović.

On je u pisanoj izjavi naveo da će gradnja kabinske žičare biti nastavljena "uprkos pritiscima državnih raspikuća" koje ih optužuju da čine krivično delo i grade bez tehničke dokumentacije mimo zakona.

Stamatović je pitao kako je moguće da tamo gde je SNS na vlasti može da se gradi bez građevinske dozvole, da se izgrađeni objekti stavljaju u funkciju iako nemaju upotrebnu dozvolu i da te iste objekte svečano otvaraju državni funkcioneri, pa i jedna ministarka pravde.

On je rekao da je u Užicu, u prisustvu naprednjačkog gradonačelnika, lift namenjen i osobama s invaliditetom i majkama s decom u kolicima bez upotrebne dozvole svečano otvorila ministarka pravde.

Stamatović je naveo i da usred Novog Pazara, na kilometar-dva od najstarijeg hrama na Balkanu, Crkve Svetog Petra, i zidina starog Rasa, narodni poslanik Muamer Zukorlić, "u zamenu za podršku Vučićevoj predsedničkoj kandidaturi, i uz 'halal sertifikat' ministarke građevine, bez ijedne ovovremene dozvole, licemerno se pozivajući na fermane iz turskih vakata, slobodno zida svoju rugobu do neba, licemerno se pozivajući na osmanlijske fermane iz dalekih zemana XVI veka".

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.