TS: Vučić dominira naslovnim stranama, Janković i Jeremić negativci u štampi

Otkako su raspisani izbori 2. marta, Aleksandar Vučić imao je najviše pojavljivanja na naslovnim stranama dnevnih listova, u najvećem broju slučajeva u pozitivnom kontekstu, dok se Saša Janković i Vuk Jeremić, zahvaljujući tabloidima, najčešće pojavljuju u negativnom kontekstu, rezultati su monitoringa izborne kampanje koji je sprovela Transparentnost Srbija.

mediji ilustracija

Aleksandar Vučić ima najviše pojavljivanja na naslovnim stranicama, delom zahvaljujući činjenici da i dalje obavlja funkciju premijera, navodi Transparentnost Srbija koja u okviru monitoringa izborne kampanje prati pojavljivanje kandidata na naslovnim stranicama dnevnih listova.

Vučić se u najvećem broju slučajeva na naslovnim stranicama pojavljuje u pozitivnom kontekstu.

Od 181 pojavljivanja u pozitivnom kontekstu svih kandidata, u svim dnevnim listovima, Vučić ima 98, Luka Maksimović 27, Saša Janković 18, Vojislav Šešelj 12 i Vuk Jeremić 10.

Slede Boško Obradović (5), Nenad Čanak (4), Saša Radulović (3), Aleksandar Popović i Milan Stamatović po dva pojavljivanja u pozitivnom kontekstu.

Pojavljivanje kandidata na naslovnim stranama

Aleksandar Vučić ima ukupno 128 pojavljivanja na naslovnim stranama, od toga 98 pozitivno, 13 neutralno i 17 negativno.

Od toga kao premijer imao je 50 pojavljivanja, a kao kandidat 78. Glavna tema je bio na 48 naslovnih strana.

Saša Janković imao je 71 pojavljivanje na naslovnim stranama, od toga 18 pozitivnih, 13 neutralnih i 40 negativnih. Glavna tema bio je na 29 naslovnih strana, od toga 17 u negativnom kontekstu, a po šest u neutralnom i pozitivnom.

Vuk Jeremić imao je 55 pojavljivanja na naslovnim stranama, od toga 10 pozitivnih, 14 neutralnih i 31 negativnih. Glavna tema bio je na 26 naslovnica, od toga 18 u negativnom, šest u neutralnom i dve u pozitivnom kontekstu.

Luka Maksimović bio je 40 puta pomenut na naslovnim stranama: 27 puta u pozitivnom kontekstu, osam neutralno i pet negativo. Glavna tema bio je na 12 naslovnih strana, od toga devet pozitivnih, dva neutralna i jedno negativno.

Vojislav Šešelj je ima ukupno 30 pojavljivanja, od čega je pozitivno 12, neutralno 10, a negativno osam. Glavna tema bio je na 11 naslovnih strana.

Boško Obradović imao je ukupno 21 pojavljivanje, Saša Radulović 12, Nenad Čanak osam, Aleksandar Popović četiri, Milan Stamatović tri, Miroslav Parović jedno.

Izvor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.