Uskoro zvanična odluka o izborima, odmah posle zajednička konferencija opozicije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u 13.00 će potpisati odluku o raspisivanju predsedničkih izbora, kada će zvanično biti saopšten i datum njihovog održavanja. U međuvremenu su u Skupštinu stigli lideri opozicije i predsednički kandidati, koji su najavili da će se zajedno obratiti novinarima posle zvaničnog raspisivanja izbora, javlja reporter Insajder.neta.

U Skupštinu Srbije stigli su predsednički kandidati Saša Janković, Vuk Jeremić, Boško Obradović i lideri opozicionih stranaka Zoran Živković i Saša Radulović. To je za Insajder.net potvrdio lider Nove stranke Zoran Živković.

Izbori 2. aprila

U javnosti su prvo objavljene nezvanične informacije da će predsednica Parlamenta izbore raspisati za 2. april, a jutros je tu informaciju u intervjuu za Kurir potvrdio i kandidat SNS-a za predsednika Aleksandar Vučić.

On je rekao da je planirano da se konferencija održi u zgradi Parlamenta. Kaže, međutim, da postoji mogućnost da im to zabrane zbog prisustva predsedničkih kandidata koji nisu i poslanici, a u tom slučaju će se obratiti javnosti ispred zgrade Skupštine.

Za sada nije poznato da li će zajedničkoj konferenciji opozicije prisustvovati i lider LDP-a Čedomir Jovanović, koji je takođe stigao u Skupštinu.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.