Vučić: Iznajmljivanje aviona za spot koštalo 200-400 evra

Kandidat SNS-a za predsednika Srbije i premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je predizborni spot snimljen pre 25 dana i da je imao dve verzije - jednu po kojoj je on kandidat i drugu po kojoj bi se podržala kandidatura Tomislava Nikolića.

youtube.com

Odgovarajući na novinarska pitanja u Vrbasu, Vučić je istakao da je spot konačno izmontiran nakon sednice Glavnog odbora SNS-a na kojoj je odlučeno da on bude kandidat.

Kako je rekao, nije reč o novom avionu. Iznajmljen je stari avion i koštao je “između 200 i 400 evra”, naveo je Vučić. On je naglasio da je to mnogo manje u odnosu na ostale kandidate koji su u kampanji duže od mesec dana, preneo je N1.

Na konstataciju novinara da je spot objavljen na Fejsbuk stranici pre završene sednice GO, on kaže da to nije tačno.

Prema njegovim rečima, za sada u kampanji nisu potrošili gotovo ništa novca s obzirom na to da će produkcija spota biti plaćena tek kad izbori budu raspisani, iz novca koji im zakonski pripada.

Na pitanje da li će se videti s Nikolićem kako bi odgovorio na njegove zahteve da odustane od kandidature za predsedničke izbore, kako su to neki mediji najavili, Vučić odgovara: “Ne želim da učestvujem u rijalitiju koji mi namećete. Ja nisam trgovac, sešću i razgovaraću.”

Politika, prema njegovim rečima, nije trgovina, a on nije trgovac i “neće da učestvuje u medijskom rijalitiju". “Kad budem s nekim želeo da se vidim to ću učiniti, a da o tome ne obaveštavam vas. Ne pada mi na pamet”, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio danas i da će se u narednim danima videti da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako je rekao, i predsednički izbori su na neki način provera legitimiteta.

Vučić danas boravi u Vrbasu povodom radova na rekonstrukciji škole Petar Petrović Njegoš u čiju je rekonstrukciju, kako je rekao, uloženo više od 400.000 evra.

Izvor: Beta, N1, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.