Vučić kandidat SNS za predsednika

Nakon sednice Predsedništva SNS-a Nebojša Stefanović je rekao da je jednoglasno izglasano da Aleksandar Vučić bude kandidat SNS-a za predsednika, javio je reporter Insajdera.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je novinarima da će o zaključcima sednice biti obavešteni preciznim saopštenjem.

"Ja sam uvek fer i odgovaram na svako vaše pitanje, ali bih vas sada zamolio da sačekate saopštenje", rekao je Vučić.

Nikolić: Svašta vidim u Dačićevim izjavama

Ogovarajući na pitanje kako vidi to što je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao da samo Vučić može da pobedi u prvom krugu i da će se i on kandidovati ako Nikolić bude kandidat SNS-a, Nikolić je rekao da "vidi svašta" u Dačićevim izjavama, ali da će izjave političara komentarisati samo ako ne bude predsednički kandidat. 

U saopštenju je navedeno da Predsedništvo srpskih naprednjaka predlaže Glavnom odboru Stranke da za predsednika Republike Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića. Ta odluka, kako se navodi, doneta je jednoglasno.

"Predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa današnjim predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak. Takođe, predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, dužan je da razgovara sa svim partnerima Srpske napredne stranke i pokuša da obezbedi široku narodnu podršku za pobedu na predstojećim izborima", navedeno je u saopštenju.

Prethodno je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Univerzitetskoj biblioteci izjavio da se neće sam kandidovati na predsedničkim izborima, kako se nagađalo.

Na pitanje o podršci SNS-a, Nikolić je rekao da uz njega i Vučića stoji isti procenat članstva i da će onaj ko bude kandidat dobiti glasove cele stranke.

Upitan da li postoji mogućnost da ne sarađuje s Vučićem ako Vučić bude kandidat, Nikolić je kratko odgovorio: "Ne postoji."

Izvor: Beta, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.