Vučić: O predsedniku samo lepe reči

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da na konferenciji za medije posle susreta s austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom odgovara na dnevnopolitička pitanja. "Pogotovo ne želim da se bavim tračevima, poluistinama, čak i istinama, koji su u vezi s partijama", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

“Kad je reč o mom ličnom odnosu, od mene ćete uvek čuti dobre i lepe reči o predsedniku i uvek sam spreman da s njim razgovaram i sarađujem i pre i posle izbora”, rekao je premijer odgovarajući na pitanja novinara o tome da li je od predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobio pismo, kako su juče preneli mediji.

Prema njegovim rečima, pred strankom koju vodi je težak period.

Nikolić: Sačekajte još malo

"Sačekajte još malo", kratko je rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić odgovarajući na novinarsko pitanje o svojoj kandidaturi posle sastanka s Kernom.

“Pred partijom koju vodim je veliki izazov i težak posao, kao da se ceo svet sručio na našu glavu i kao da je svima važno samo da mi izgubimo, što je vrlo moguće u ovom trenutku”, rekao je Vučić, ali i dodao: "Borićemo se da pobedimo, ali biće izuzetno teško."

Vučić nije želeo ni da odgovori na pitanje da li je su tačni navodi da večeras neće prisustvovati sednici Glavnog odbora SNS-a na kojoj će biti određen predsednički kandidat.

On je rekao da je njegov posao, kao premijera, da u skladu s Ustavom brine o građanima Srbije i njihovim potrebama, a ne o sebi i svojim potrebama i da najpre želi da isprati gosta i da mu bude dobar domaćin.

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.