Vučić u Areni: Nikada neću biti veći od svoje dužnosti

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić se pred punom Arenom u Beogradu obavezao da “nikada svoju dužnost, dužnost koja nosi ime ove države i naroda, neće shvatiti olako, da neće nikada biti veći od nje, da zemlji nikada neće ništa da uzme, a da će biti spreman sve da joj pruži ”.

Aleksandar Vučić u Areni

On je podsetio da je na današnji dan počelo bombardovanje Srbije.

“I tada sam, kao i većina vas, s porodicom bio ovde. Bili smo bespomoćni. I ništa, kao i vi, nisam mogao da uradim. Ništa niko nije mogao da uradi. I taj osećaj nemoći i taj ponos s kojim smo ginuli bez nade u pobedu ne mogu da zaboravim. Nikada se više to neće ponoviti, nikada Srbija neće biti sama. Nema više nesreća i nema više poraza. Naše vreme je došlo. Nećemo tući izgubljene bitke, vreme je da pobedimo, da radimo, da ne mrzimo, ali i da se ne plašimo”, poručio je Vučić.

On je obećao da „više neće biti napada na Srbiju i da se više nikada neće ponoviti Bljesak i Oluja, da nećemo priznati nezavisnost Kosova“, ali da će uvek biti spreman da pregovara.

Vučić se zahvalio svima koji su došli, ali i „hiljadama ljudi koji su ostali ispred sale“ na podršci i ljubavi koja mu daje snagu.

Vučića je na mitingu podržao i predsednik Tomislav Nikolić, rekavši da je uveren u njegovu pobedu.

On je Vučiću poručio i da će, ako mu zbog Srbije bude bio potreban, "znati gde da ga nađe", a dodao je da očekuje da Vučić nastavi ono što je on kao predsednik počeo i što s ponosom ostavlja iza sebe.

Nikolić je rekao da je na funkciji predsednika pretrpeo mnoge napade, kao i njegova porodica, "kao da je puškom ušao u zgradu predsednika", a delu naprednjaka koje je nazvao lažnim analitičarima i novinarima poručio da mu ne aplaudiraju jer su ga njihovi napadi boleli.

"Mnogo me je bolelo, ali vas nisam ubrajao ni u prave naprednjake. Evo, da mi u oči kažete da sam kriminalac, da rušim Vučića, da cepam SNS, nema potrebe da to govorite sutra novinama koje plaćate", rekao je Nikolić.

Podršku je dao i Gerhard Šreder, nemački kancelar u periodu 1998-2005, koji je Vučića nazvao simobolom evropske perspektive Srbije. On je naveo da je Vučić svojim reformama stvorio osnov za prijem Srbije u EU i za oporavak privrede.

Odao je priznanje Vučiću što je, kako je naveo, samouvereno zastupajući interese Srbije, uspostavio dobre odnose s EU, SAD i Rusijom.

"EU zna da se Vučić zalaže za pomirenje u regionu i regionalnu saradnju, što je preduslov za mir i stabilnost na celom Balkanu", rekao je Šreder.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto se skupu obratio na srpskom jeziku, rečima da bi, da je pre nekoliko godina predsednički kandidat Srbije pozvao mađarskog ministra na predizborni skup, sigurno posmislili o njemu da je “izgubio pamet”.

Dobre odnose koji su u uspostavljeni on je pripisao i Vučiću. Sijarto je obećao da Mađarska neće dozvoliti da neka od briselskih institucija ili članica EU blokira evropske integracije Srbije.

“Mi smo iskusili koja je razlika kada je na jugu stabilnost i mir i kada je nema. Jasno je da Srbija ima ključnu ulogu i da bez stabilne i jake Srbije nema regionalne stabilnosti i to je razlog naše podrške Vučiću na predsedničkim izborima u Srbiji”, poručio je mađarski ministar.

Predsednik SPS-a i Ivica Dačić je članovima SPS-a poručio da “svako ko bude glasao za Vučića glasa i za SPS”.

On je naveo da će na predsedničkim izborima učestvovati i neki izmišljeni likovi čiji su ciljevi zavitlavanje Srbije i avanturizam.

“Vi ne glasate za izmišljene likove, ni za Jeremića, Jankovića, Čanka, Preletačevića jer biste tako glasali za one koji su uništili Srbiju od 2000, za Tadića, Šutanovca, Čedu Jovanovića, one koji će reći da je Srbija kriva za bombardovanje, za one koji se zalažu za nezavisnost Kosova, govore da je RS genocidna tvorevina i one koji su opljačkali Srbiju”, rekao je Dačić.

On je naveo da su i Angela Merkel, s kojom se Vučić nedavno sreo, i Vladimir Putin, s kojim će se sastati u ponedeljak, dobro informisani i da ne bi primili nekoga za koga nisu sigurni da će da pobedi na predsedničkim izborima.

Pozdrave “bratske Rusije i lično Vladimira Vladimiroviča Putina” preneo je potpredsednik Državne dume Petar Tolstoj, podsetivši da je danas tužan dan u istoriji srpskog naroda.

“Tada Rusija nije mogla da pomogne Srbiji. Oprostite nam zbog toga. Danas se mnogo promenilo. Mi smo dobili veliku lekciju iz koje smo mnogo toga naučili. Danas su druga Rusija i druga Srbija, ali mi znamo da ekonomski napredak, koji želim narodu Srbije, nije najvažniji. Najvažnije je osećanje vlastitog dostojanstva, suvereniteta zemlje, pravo naše dece da samostalno odlučuju u kojoj zemlji žele da žive”, rekao je on, poručivši da je Rusija bila, jeste i biće uvek sa Srbijom.

Podršku Vučiću pružio je i glumac Lazar Ristovski, koji je rekao da Srbija mora da se okrene radu i toleranciji, da prihvati različitosti u svakom smislu i da u Srbiji mora da vlada ljubav i da svi moraju biti kulturniji.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.