Vučić u Nišu: Rade i protiv Srbije da bi se dočepali fotelja

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić pozvao je svoje pristalice na predizbornom skupu u niškoj hali Čair da “ne diraju bilo koga” jer njegovi rivali žele da ih isprovociraju. On je rekao da razlika u odnosu na njegove političke protivnike mora da bude u tome što se poštuje drugačije mišljenje.

"Znao sam da mnogi koji su protiv nas neće birati sredstva u tom obračunu i da će da rade sve što im padne napamet, izmišljaju i vređaju, da rade i protiv Srbije, samo da bi se dočepali fotelja, za koje misle da su ih zaslužili", rekao je Vučić. 

Protivnicima je poručio da nastave da udaraju, ali malo jače, jer ovo što rade nije ništa. "Pala muva na medveda. Jače udarajte, mi nećemo da vraćamo uvredama, mi ćemo da pobeđujemo autoputevima, radnim mestima i radom", dodao je Vučić. 

Rekao je da zna kako se teško živi u Srbiji i da je zbog toga počeo da otvara brojne fabrike. 

"Oni su zatvorili sve fabrike u Nišu. Sve što je otvoreno to smo mi otvorili posle njih i još ćemo više otvarati. Nismo nijednu zatvorili", kazao je Vučić. 

On je podsetio da je cela Vlada bila u Nišu pre nekoliko meseci, a da je i pre i posle toga Vlada ulagala napore da obezbedi investicije i radna mesta. 

Rekao je da će, između ostalog, uskoro početi radovi na putu Niš-Priština, a onima koji kažu da je to "velikoalbanski put" poručio da je Gračanica bila i biće Srbija. 

On je rekao da ima mnogo onih i spolja i iznutra koji bi želeli da Srbija nije dovoljno jaka da se suprostavi izazovima. U tom kontekstu je podsetio na vreme kohabitacije, kada se dogodio i pogrom Srba na KiM, ali i priznanje nezavisnog Kosova. To je, kako je ocenio, bilo moguće upravo zbog nejedinstva i slabosti Srbije. 

Govoreći o aktuelnim istraživanjima ukazao je da je potpuno nerešeno i da "njih desetorica" imaju koliko on sam. 

Poručio je građanima da budu istrajni u svojoj borbi i izađu na izbore. 

"Svi koji ne izađu glasaće za povratak u prošlost, pljačkašku privatizaciju. To je praznik demokratije da izađemo na izbore, da ih pošteno pobedimo i pokažemo da Srbiju ne mogu da vrate nazad. Naša politika je da gledamo unapred, u decu, šta možemo da uradimo za Sbriju, a ne protiv nekog u Srbiji", rekao je Vučić. 

Predsednik SPS-a Ivica Dačić, koji se obratio pre Vučića, poručio da je vreme da Srbija pobeđuje u miru, a ne samo u ratu. Zbog toga je, kaže, uz Vučića, da se uspostavi jaka zemlja jer samo jaka država može da se izbori za nacionalne interese. 

Dačić je rekao i da se iza drugih Vučićevih rivala na predsedničkim izborima nalaze lideri DOS-a koji nisu smeli da izađu na izbore. 

"Glasate i za one koji smatraju da je Srbija kriva za sve ratove, koji smatraju da je KiM nezavisna država, da je RS genocidna tvorevina. Za one koji su uništili radna mesta u Nišu. One koji su opljačkali ili uništili Sbriju, pa nisu smeli lično da se kandiduju na izborima", rekao je Dačić. 

Izvor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.