Vučić u Novom Sadu: Srbija počela da pobeđuje, nikada sankcije Rusiji

Predizborni miting predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića u Novom Sadu počeo je interpretiranjem himne Srbije. Vučić je okupljenima, između ostalog, obećao da neće uvoditi nikakve sankcije Rusiji.

Srpska napredna stranka

"Nama je potrebno da budemo na evropskom putu da bismo imali više investitora. Ali, obećavam vam da nećemo uvoditi nikakve sankcije Rusiji. Zato i možemo da se pohvalimo da imamo prijatelja u Angeli Merkel, ali i u Vladimiru Putinu", rekao je Vučić.

Po njegovim rečima, Srbija je danas zemlja koja ume da zaštiti interese svog naroda na Kosovu, ali i svakog građanina koji živi u Srbiji.

Predsednik Srpske napredne stranke ocenio je i da njegovi protivnici na predsedničkim izborima "znaju da je bolje da mi pobedimo jer ni sami ne znaju šta bi radili ako pobede". 

Aktivista SNS-a poginuo lepeći plakate

Aleksandar Vučić na mitingu je izjavio i da je jedan aktivista te koalicije "poginuo lepeći plakate".

"Noćas je jedan od naših aktivista poginuo lepeći plakate - Milivoje Gajić. Neka mu je laka srpska zemlja", rekao je Vučić.

On je dodao da je država suviše važna da bi se njom igrali i vratili je onima koji su je opljačkali.

Vučić je poručio i da će penzioneri ove godine imati penzije veće nego ikad, a i plate će biti veće nego ikad i da će sve to rasti iz godine u godinu.

Vučević: Pobeđivali smo i pre, i sada ćemo

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Novog sada i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević, poručivši da očekuje pobedu u prvom krugu.

Vučević je rekao da bi svi politički protivnici, koji stalno kritikuju premijera, voleli da u svojim redovima imaju Vučića.

Oni koje smo pobeđivali na izborima, istakao je Vučević, zamerali su nam da se krijemo iza Aleksandra, da je on naš i ''kišobran'' i ''suncobran'', da pobeđujemo zahvaljujući njemu. "Pa, šta?", zapitao je i dodao: "To je tačno. On je naš lider i najbolji je među nama“, istakao je Vučević.

Fratini podržao kandidaturu Vučića

Bivši šef italijanske diplomatije Franko Fratini podržao je danas kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Fratini je na mitingu SNS-a u Novom Sadu ocenio da je zahvaljujući Vučiću Srbija postala "stub regionalne stabilnosti".

"Imate lidera čiji se glas uvažava u svetu i samim tim ste i vi mnogo više uvažavani u svetu nego u prethodnom periodu. To je sve zbog vašeg premijera i budućeg predsednika Srbije. Morate svi biti svesni da sve što Vučić čini ne čini zbog Brisela, nego zbog vas, zbog svog naroda, zbog Srbije", rekao je Fratini.

On je ocenio i da će Srbija postati "centar balkanskog regiona".

Okupljenim građanima obratili su se predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, sportista Nenad Pagonis, muzičar Bane Krstić i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

Kolaps u Novom Sadu

Više hiljada ljudi pratilo je miting Vučića na glavnom trgu u Novom Sadu. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije uz navode da je reč o koloni autobusa sa stranačkim aktivistima i simpatizerima SNS-a iz drugih gradova.

Agencija Beta prenosi da su zaposleni u pojedinim javnim preduzećima, kojima upravljaju kadrovi SNS-a, dobili direktivu da prisustvuju mitingu. Sličnu direktivu dobili su i zaposleni u Domu zdravlja Novi Sad, koji su se nešto pre 11.00 masovno okupili ispred sedišta Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, odakle je bilo planirano da krenu na miting.

Demokratska stranka optužila je ranije danas gradsku vlast u Novom Sadu da za svaki predizborni skup Srpske napredne stranke "uvodi vanredno stanje".

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.