Vučić u Požarevcu: Opozicioni kandidati hoće nered i nemire

Predsednički kandidat koalicije oko Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić optužio je večeras opozicione predsedničke kandidate da hoće da izazovu "makedonski scenario" i nestabilnost u Srbiji.

Aleksandar Vučić u Požarevcu, Foto:SNS Facebook

Vučić je na mitingu u Požarevcu optužio opozicione kandidate da koriste "takav rečnik uvreda kakav nikada nije postojao na političkoj sceni Srbije".

"Brine me njihova želja da izazovu nered i nemire u Srbiji. Oni ostaju pri tome da hoće da izazovu makedonski scenario u Srbiji. To nije uspeh za Srbiju, uspeh je mir i stabilnost, da razmišljamo o uspesima i pobedama, a ne o našim sukobima. Šta god da rade, neću im dozvoliti da ugroze mir i spokoj vaše dece", kazao je Vučić.

Navodeći da će predstojeći predsednički izbori biti održani u miru i demokratskoj atmosferi, lider SNS-a je pozvao članove svoje partije da se ne odnose na negativan način prema svojim koalicionim partnerima.

"Potrebno je da nas bude što više, nas koji hoćemo modernu i pristojnu Srbiju", naveo je Vučić.

Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović optužio je opozicione predsedničke kandidate Vuka Jeremića, Sašu Jankovića, Sašu Radulovića i Boška Obradovića da "po svaku cenu hoće vlast i fotelje" i da pozivaju građane "na revoluciju".

"Neprestano pozivaju na ukrajinski scenario, nije im važno da li će Srbija ostati stabilna. Po svaku cenu hoće vlast i fotelje, neki od njih kažu da će se u Srbiji pucati kao što se puca u Makedoniji. Poručujem im da se neće paliti naši gradovi, naše je da im kažemo - ne razmišljajte o nasilju i sukobima", kazao je Stefanović.

On je pozvao građane da glasaju za Vučića, navodeći da pobedom kandidata koalicije okupljene oko SNS-a Srbija ostaje ponosna i stabilna država.

Građanima okupljenim na mitingu u Požarevcu obratili su se i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i lider pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.