Vučić u Subotici: Sit sam onih koji pred izbore obećavaju nemoguće

Predsednički kandidat vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikom neće dozvoliti da ponižava Srbiju, koja je iz dana u dan ekonomski snažnija i bori se za pravdu svih naroda koji u njoj žive.

Aleksandar Vučić, Foto:AP Photo/Darko Vojinović

"Ko god misli da Srbiju može da ponižava, ruši i čerupa, moj mu je savet da Srbija nikome to neće dozvoliti jer je snažnija iz dana u dan - ekonomski i slogom naroda, snažnija jer zna da se bori za pravdu naroda", kazao je Vučić na predizbornom mitingu vladajuće koalicije.

Vučić je kazao da želi da se "svi zajedno jako bore" kako se na vlast ne bi vratili "oni koji su zemlju urušavali", oni koji su "razorili i rasprodali sve što su generacije stvarale".

On je njima poručio da narod "ne poštuje pljačku i lopovluk, već red i poredak", navodeći da su u zemlji u vreme kad je on predsednik Vlade uređene javne finansije i da će Srbija do 2020. imati tri puta veći privredni rast od zemalja u regionu.

"Njihov povratak na vlast značiće da više nemate ni sednice Vlade. Oni su se telefonom dogovarali... Hoćemo li takvu Srbiju, ne mogu da gledam takvu vladu, današnja vlada o svakoj tački raspravlja jer je svaka tačka važna za građane", rekao je Vučić.

On je rekao da u Srbiji živi veliki broj Mađara, ističući da je Srbija njihova domovina i da su "mir, poštovanje i vera jednih u druge" odnosi u kojima žive dva naroda.

"Živeli su juče, žive danas, naša je obaveza da oni sutra žive s nama. Ovo je njihova domovina, jednako kao naša otadžbina, tu nema razlike", rekao je Vučić zahvaljujući lideru Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanu Pastoru na podršci kandidaturi na predsedničkim izborima.

Vučić je obećao da će naučiti i više od nekoliko reči mađarskog jezika koliko ih sada zna jer, kako kaže, Pastor govori srpski jezik jednako dobro kao što ga on govori.

Pozvao je građane Srbije da glasaju za mir, stabilnost i ekonomski jaku zemlju, odnosno za "budućnost zemlje i prijateljske odnose" s Bošnjacima, Hrvatima, Mađarima i drugim narodima u regionu.

Istakao je da je protekle tri godine, koliko je bio premijer, "niko nije bio ponosniji" od njega, navodeći da je uspeo da postigne da se "troši onoliko koliko se zaradi".

Najavio je veće plate u javnom sektoru i veće penzije, ističući da je "sit onih političara koji pred izbore obećavaju ono što je nemoguće ostvariti".

Pastor: “Aco, učinićemo sve da pobediš u prvom krugu”

Lider SVM-a Ištvan Pastor rekao je da je Vučić kandidat te stranke i velikog broja Mađara jer mađarskoj zajednici nije svejedno šta će se sa Srbijom događati.

"Aco, želim da znaš, učinićemo sve da budeš predsednik Srbije i svih njenih građana u prvom krugu. Ne činimo to samo zbog prijateljstva već i iz ubeđenja da ćeš biti dobar predsednik", rekao je Pastor koji se potom govorio na mađarskom jer su Mađari u Srbiji, kako je rekao, slobodni da izražavaju svoju nacionalnu pripadnost.

Pastor je rekao da su mu mnogi govorili da podržava Vučića jer je poltron i zato što je zaboravio prošlost.

"Nisam poltron, već vodim računa o državnim interesima i interesima svog naroda, koji se prožimaju. A kad je reč o prošlosti, ona je za istoričare, a mi sada pričamo o budućnosti, a to znači o miru, stabilnosti, napretku, mađarsko-srpskim odnosima...", poručio je Pastor.

"Molio sam danas i nemačke privatnike i poslodavce da povećaju plate, mislim da su se i oni čudili gde su našli takvog predsednika vlade da od pritvatnika traži veće plate", rekao je Vučić i dodao da će nastaviti da ih moli za povećanje plata.

Vučić je podsetio da je u Suboticu uloženo mnogo novca u proteklom periodu i da će biti završena saobraćajnica krak Y, kao i da će u Palić biti uloženo mnogo novca kako bi postao jedno od najlepših i najatraktivnijih mesta Srbije.

"Ulagaćemo i dalje"

"Dobićete moderni autoput u čijoj gradnji učestvuju subotički radnici i firme. Ulagaćemo i dalje u infrastrukturne projekte, spremni smo da uložimo mnogo u Palić da bi bio jedno od najlepših mesta gde će iz svih delova da dolaze, hoćemo da dovodimo i zapošljavamo sve veći broj ljudi", rekao je on.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović ocenio je da Srbija konačno ima za koga da glasa, i to na osnovu rezultata vidljivih u borbi za sve porodice u Srbiji, u stabilizaciji javnih finansija, prilika u regionu, stvaranju svetlije slike Srbije, koje je Vućić kao premijer stvarao.

Na skupu su govorili i motociklista Gabor Sagmajster i osvajač zlatne medalje u rvanju na Olimpijskim igrama u Riju Davor Štefanek.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.