Vučić zvanično počeo predizbornu kampanju u Vranju

Predsednički kandidat SNS-a Aleksandar Vučić počeo je kampanju mitingom u Hali sportova u Vranju. Govornici su poručili da bi pobeda bilo kog drugog kandidata bio poraz za Srbiju.

Početak kampanje Aleksandra Vučića u Vranju

Vučić je na mitingu okupljenima poručio da će biti kandidat svih građana, a ne samo stranaka koje ga podržavaju.

On se zahvalio svima koji su se okupili na njegovom prvom mitingu u predsedničkoj kampanji, dodajući da su se SNS i stranke koje su u koaliciji promenili i da kod njih nema više sujete, već samo zajedničkog cilja.

„Biću kandidat svih ljudi koji nisu samo u našoj stranci i strankama naših koalicionih partnera. Mi hoćemo jaču, bolju, snažnu i uspešniju Srbiju“, rekao je Vučič.

On je rekao i da neće dozvoliti opoziciji da Srbiju uvede u nestabilnost po uzoru na Ukrajinu i Makedoniju.

„Oni su u samo jednom danu pokazali šta žele, uspeli su da se ujedine i da prete nasiljem. Nisam vas se uplašio nimalo. I pobedićemo vas sve zajedno jer smo znali da ste isti. Dobro znaju svi oni koji ulažu u njih da kao predsednik Vlade i predsednik Republike nikada ne bih dozvolio ugrožavanje Srbije. Vi ste ti koji odlučuju o sudbini Srbije, a ne ambasadori i strani centri moći“, rekao je Vučić.

Dačić i Marković: Vučić jedini izbor

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Vranju da je pobeda predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića garancija da na čelo Srbije neće doći oni koji žele da zaustave Srbiju i vrate je unazad.

"Ovi izbori nisu laki jer će se protiv Vučića udružiti svi redom. Oni imaju za cilj da unište sve što smo dobro uradili u prethodnim godinama, prete nekim ukrajinskim scenarijima, a ćute o BiH, o tužbi protiv Srbije, ustaštvu u Hrvatskoj, ćute o Kosovu i Metohiji, pljački posle 2000", rekao je Dačić.

Dačić je pozvao sve glasače SPS-a da na predsedničkim izborima glasaju za Vučića, navodeći da time glasaju i za predsednika socijalista i za svakog člana i simpatizera te stranke.

„Mi smo različite stranke, ali imamo isti cilj, a to je da pobedi naš zajednički kandidat, a to je Vučić“, rekao je Dačić.

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, poručio je na mitingu da je Vučić jedini izbor jer je vratio ugled Srbiji u svetu.

„Vi znate da se ja oduvek zalažem za decentralizaciju Srbije. Prvi političar koji je decentralizovao Srbiju je Vučić. Da novac konačno dolazi i u Vranje i u Niš i u Leskovac, a ne samo Beograd. Vučić je napravio dobre odnose i s Kinom i s Rusijom i s EU i s celim svetom. Ovaj čovek, naš kandidat, on će da zaustavi odlazak mladih iz Srbije“, izjavio je Marković.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.