Vuk Jeremić simbolično vratio mural Novom Sadu

Pristalice predsedničkog kandidata Vuka Jeremića danas su simbolično "vratile" mural na fasadu u centru Novog Sada koji su nedavno prekrečila i dalje nepoznata lica.

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić u Novom Sadu Foto:Beta/Dragan Gojić

Jeremićeve pristalice okačile su veliko platno s originalnim izgledom tog murala na fasadu, a Jeremić rekao da je to poklon Novom Sadu.

"Ovo je naš poklon i pristojnoj i dostojanstvenoj Srbiji. A ovo mesto ovde je novosadska Savamala", rekao je Jeremić pred oko 2.000 pristalica.

Obećao je da posle Uskrsa, odnosno drugog kruga predsedničkih izbora, u Srbiji više neće moći da se dogodi "nijedna Savamala".

Kolona je potom krenula ka Sportsko-poslovnom centru Vojvodina, gde treba da bude održan predizborni skup.

Na čelu kolone bili su dobošari, a građani su uzvikivali "Vuče, Vuče!" noseći zastave Srbije i natpise "Drugi krug".

Mural koji je francuski umetnik Gijom Remed poklonio Novom Sadu prekrečen je 16. marta i do danas se ne zna ko je to uradio. Pojedine nevladine organizacije su protestovale zbog toga i najavile nove demonstracije.

Gradonačelnik Miloš Vučević je odbacio optužbe da je krečenje murala organizovala njegova vlast i rekao da se iza protesta “krije politička pozadina”.

Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.