Gojković i Martinović bez odgovora o izveštaju Anketnog odbora o zloupotrebama novca za Kosovo

Novinari Insajdera nisu dobili odgovore od predsednice Skupštine Maje Gojković i predsednika Odbora za administrativna pitanja Aleksandra Martinovića zbog čega izveštaj Anketnog odbora o zloupotrebama sredstava iz budžeta Srbije namenjenih Kosovu već četiri godine nije stavljen na dnevni red. Pitanja smo poslali juče, a pošto odgovore nismo dobili danas smo pokušali da im pitanje dana postavimo na radnom mestu - u Skupštini Srbije.

Maja Gojković i Aleksandar Martinović

Međutim, do odgovora i njihovih izjava nije lako doći ni u Skupštini. Kako su nam rekli u kabinetu predsednice Skupštine, neophodno je da prvo pošaljemo mejl sa zahtevom za razgovor. Ipak, neizvesno je da li će nam i kada razgovor biti odobren s obzirom na to da, kako je službenica iz kabineta napomenula, ne postoji ustaljeni rok za sastanak jer sve zavisi od obaveza predsednice Skupštine.

Pitanje dana: Kada će na dnevni red Skupštine doći izveštaj Anketnog odbora o zloupotrebama novca za Kosovo?

Bez obzira na neizvestan rok, novinari Insajdera poslali su zahtev za kratak intervju sa Majom Gojković.

U današnjem razgovoru, iz kabineta predsednice Skupštine nisu nam naznačili kada ćemo i da li ćemo dobiti odgovore na juče postavljena pitanja.

Danas smo ponovo pozvali i predsednika Odbora za administrativna pitanja Aleksandra Martinovića. Martinović nije odgovorio na naš poziv, a nije se javio ni nakon naše molbe poslate SMS-om.

Kako su nam u pres službi Skupštine rekli, da bismo se sastali sa poslanikom iz poslaničkog kluba SNS-a, u kojem je Martinović, takođe moramo da imamo unapred zakazan razgovor.

Odgovor od Maje Gojković ne čekamo od juče, već dve i po godine

Inače, juče nije bio prvi put da smo pitali predsednicu Skupštine o razlozima zbog kojih izveštaj o zloupotrebama novca namenjenog Kosovu nije na dnevnom redu.

Kabinetu predsednice Skupštine poslali smo pitanja i u januaru 2016. godine, a zatim i dve nedelje nakon toga. Sva naša pitanja u vezi sa ovim izveštajem Anketnog odbora Skupštine Maja Gojković, bez ikakvog objašnjenja, uporno ignoriše.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.