Nove vlasnike Goše nije video ni ministar Knežević (VIDEO)

Novi vlasnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke, firma Lisnart Holdings sa Kipra, još se nisu pojavili u Srbiji, iako su firmu kupili pre skoro mesec dana. Za to vreme postavili su novog direktora, ali fabrika i dalje ne radi jer radnici štrajkuju zbog toga što već tri godine ne primaju redovno plate, niti imaju zdravstvene knjižice. Ministar privrede Goran Knežević na pitanje novinara Insajdera da li je Vlada stupila u kontakt s novim vlasnicima Goše, odgovara da nije, ali da je dobio uveravanja da će do sastanka uskoro doći.

Goša

Podsetimo, firma Lisnart Holdings kupila je Gošu 3. aprila ove godine za 4,2 miliona evra od slovačke firme Žos Trnava i preuzela sve obaveze Goše koja je u blokadi od 2014. godine zbog dugova prema državi i dobavljačima.

Firma iz Nikozije je za generalnog direktora postavila Milutina Šćepanovića, koji je za Insajder.net rekao da su novi poslovi jedini način da Goša izađe iz blokade i da radnicima budu isplaćene zaostale zarade.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.