Novinar Ordanoski za Insajder: Nasilje u Sobranju stalo nakon pritiska Zapada (VIDEO)

Dugogodišnji novinar i nekadašnji direktor makedonske televizije, Sašo Ordanoski smatra da će vlada Zorana Zaeva najverovatnije biti formirana, i da bi  evropska perspektiva Makedonije, koja je bila zaustavljena, ne samo zbog spora sa Grčkom, mogla da se pokrene. Ordanoski takodje procenjuje da bi već sledeće godine Makedonija mogla postati članica NATO-a.

U intervjuu za emisiju Insajder bez ograničenja: Makedonski scenario, Ordanoski kaže da je, prema njegovim informacijama,  policija intervenisala u Sobranju tek nakon što su se, umešale zapadne bezbednosne strukture, koje su zapretile da će, ako se nasilje ne prekine,  „ oni da uđu u celu igru...“.

Sašo Ordanoski ispričao je i da je i sam bio žrtva afere prisluškivanja iz 2015. godine, i da je samo o njemu i njegovoj porodici napravljeno „10 000 stranica ispisa“.

Vlast VMRO DPMNE je, prema mišljenju Ordanoskog, vladala „na platformi najgorih apsolutističkih režima“.

„Nije problem što su mene prisluškivali, oni su prisluškivali supruge, decu ministara i svojih funkcionera, jer je sve bilo stavljeno pod kontrolu. Ja sam, uz sve rizike,  bio slobodniji nego partijski funkcioneri VMRO. Oni nisu smeli ni svoje mišljenje da iskažu. I to je bio jedan 24 časovni mobing, u tri sati ujutru dobiju  sms, da moraju  da se potpišu na mitingu, da moraju  da nađu desetoro ako  hoće da napreduju  u službi. To je bio  jedan vrlo razrađeni sistem maltretiranja celog  partijskog članstva, bi  sve konstatno bilo u povišenom mobilizatorskom stanju, jer  ta stranka je tako vladala“, opisuje Sašo Ordanoski. Ceo intervju sa možete pogledati ovde. 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.