Pravila pljačke (EMISIJA)

Nadležne institucije do danas nisu dale odgovor u vezi sa zloupotrebama prilikom privatizacije Azatore kao ni kakva je bila uloga Azotare u spornim poslovima trgovine subvencionisanim đubrivom.   Činjenice o svemu sto se dešavalo u oba slučaja iznete su u specijalnoj emisiji Insajder: "Pravila pljačke"

Azotara Pančevo

U jeku izborne kampanje 2012 godine, zbog, kako je saopšteno, kršenja ugovora o privatizaciji, među nekoliko uhapšenih bio je i bivši suvlasnik Azotare Dušan Stupar, pa su mnogi zbog njegove bliskosti SNS-u tumačili da je u pitanju politički motivisano hapšenje. Svi koji su tada uhapšeni, pušteni su u međuvremenu.

Nakon promene vlasti, zbog zloupotreba prilikom prodaje đubriva, koje se vršilo i preko Azotare, uhapšeni su između ostalih i bivši ministar poljoprivrede i funkcioner DS-a Saša Dragin, kao i vlasnik konsultantske firme Ces Mekon Zvonimir Nikezić, inače dugogodišnji saradnik bivšeg premijera Mirka Cvetkovića. 

Do sada su vođene istrage o privatizaciji Azotare i trgovini đubrivom. Ipak prema istraživanju Insajdera, Azotara je štetu pretrpela i zbog odluke države da ta fabrika đubriva počne da bavi trgovinom pšenicom. Taj deo, kako navode predstavnci vlasti, doćiće na red kada se završi priča o đubrivu.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.