Za upravu FK Partizan nije važno ko je Aleksandar Stanković

Aleksandar Stanković, jedan od vođa Janjičara, navijačke podgrupe Partizana, ubijen je u pre dva dana u mafijaškom obračunu. Stanković je osuđivani kriminalac. Pravosnažno je osuđen 2013. na kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci zbog trgovine drogom i posedovanja oružja.

Stanković, međutim, nikada nije otišao na izdržavanje kazne, koja mu je odlagana zbog navodne bolesti, a zahtev za odlaganje kazne tražio je, prema istraživanju Insajdera, čak osam puta.

Fudbaleri Partizana izašli su na utakmicu 12. kola Superlige Srbije u majicama slikom nedavno ubijenog Aleksandra Stankovića (30), osobe koja je pravosnažno osuđena na pet godina robije zbog trgovine drogom i posedovanja oružja.

Bio je jedan od trojice huligana koji su učestvovali u incidentu u kom su brutalno pretučeni vozač i pripadnik obezbeđenja generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure, u aprilu ove godine ispred stadiona Partizana.

Međutim, Tužilaštvo nije podiglo optužnicu protiv Stankovića zbog tog incidenta jer kamere nisu zabeležile da je on sam zadao udarac, iako je sa snimka bilo jasno da je vođa grupe huligana. Prema saznanjima Insajdera, uprava Fudbalskog kluba Partizan, koju operativno vodi generalni direktor Miloš Vazura, pristala je da učini niz ustupaka huliganima, što je predstavljalo i kraj sukoba koji je kulminirao napadom na pripadnika Vazurinog obezbeđenja ispred ulaza na stadion Partizana.

Kako je izgledao napad ispred prostorija Fk Partizan, koji bi u svakoj normalnoj državi bio alarm za nadležne institucije, pogledajte u emisiji Insajder bez ograničenja Jači od države.

Ovo nije prvi put da srpski fudbaleri nose majice s likom ubijenog vođe navijača.

U maju 2014. navijači Crvene zvezde nosili su majice s likom Velibora Dunjića, poznatogo brojnim teškim krivičnim delima.
U decembru 2013. Dunjić je osuđen na dve godine zatvora zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića.

Prethodno je bio osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu Kalipso, a nakon amnestije pušten je iz zatvora u novembru 2012.

Takođe, fudbaleri Zvezde su ranije nosili i majice podrške Urošu Mišiću dok je bio u zatvoru zbog napada na policajca.

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.