Advokat Fondacije Sergeja Trifunovića: Tužilaštvo nas obavestilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka

Advokat Fondacije "Podrži život" Goran Draganić rekao je da ga je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zvanično obavestilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koga iz Fondacije.

"Navedeno zvanično obaveštenje Višeg javnog tužilaštva je usledilo nakon što su u višemesečnom postupku nadležni državni organi detaljno proverili rad Fondacije i sve navode krivične prijave koja je bila podneta protiv odgovornih lica Fondacije i na osnovu provere zaključili da ne postoji osnov za utvrđivanje krivične odgovornosti", navodi Draganić u saopštenju, a prenosi N1.

Krajem prošle godine u Fondaciju Sergeja Trifunovića došla je kriminalistička policija, Odsek za organizovani kriminal. Takođe, finansijska inspekcija je ispitivala investicioni fond u koji je Fondacija “Podrži život” ulagala novac.

Krivičnu prijavu protiv Fondacije podnela je organzacija Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost” Maria Spasića, funkcionera Ministarstva zdravlja prijavu optužujući ih da se Fondacija kocka s prikupljenim novcem ulažući ga u privatni investicioni fond.

Sve ove navode Fondacija je odbacila uz propratnu dokumentaciju.

Organizacija Maria Spasića vodila je pre toga kampanju protiv humanitarne Fondacije “Podrži život” Sergeja Trifunovića, a osim Spasića, učestvovali i tabloidi, a kasnije im se pridružio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Mario Spasić je funkcioner Ministarstva zdravlja, a njegovo nevladino udurženje nosi naziv koje podseća na odavno poznatu svetsku organizaciju za borbu protiv korupcije.

Ova organizacija je osim Fondacije “Podrži život”, podnela krivičnu prijavu i protiv tužioca Gorana Ilića, a učestvovala je i u medijskoj hajci protiv bivšeg Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, a njihova saopštenja prenosili su tabloidi koji otvoreno podržavaju Vladu Srbije.

Izvor: N1, Insajder