Advokat: Potvrđena optužnica protiv Krasnićija, već danas može biti prebačen u Hag

Advokat Valjon Hasani izjavio je da je da je protiv Jakupa Krasnićija potvrđena optužnica Specijalnog suda i da je moguće da će Krasnići danas biti prebačen u Hag.

Sud za OVK

"Sve što mogu da potvrdim je da postoji racija... Optužnica je potvrđena, sada Krasnići mora da bude prebačen u Hag, verovatno danas", izjavio je Hasani prištinskim medijima, prenosi RTS.

Prištinska agencija KosovaPress izveštava da su brojne policijske snage EULEKS-a jutros oko šest časova otišle u kuću Jakupa Krasnićija u Prištini, a Specijalno tužilaštvo u Hagu saopštilo je da su u Prištini u toku operacije po njihovom nalogu.

"U toku je sprovođenje operacija Specijalizovanog tužilaštva u Prištini. Operacije Specijalizovanog tužilaštva odvijaju se uz podršku Policije Kosova i Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS), navedeno je na zvaničnom sajtu Specijalizovanih veća i specijalizovanog tužilaštva Kosova.

Jakup Krasnići je tokom rata na Kosovu bio portparol Oslobodilačke vojske Kosova, dugo godina generalni sekretar Demokratske partije, predsednik kosovskog parlamenta i trenutno je predsednik Glavnog odbora Socijaldemokratske inicijative.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine u Hagu u julu mesecu ove godine je pozvalo Krasnićija na razgovor u Hag.

Po nalogu Tužilaštva suda za zločine OVK u Hagu ranije je uhapšen predsednik Udruženja veterana OVK Hisni Gucati, a pripadnici Euleks-a priveli su i zamenika predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Nasima HaradinajaSaljiha Mustafu protiv koga je objavljena prva potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva Kosova.

Izvor: Beta, Insajder