Agencija odlučila o žalbi, tražiće razrešenje rektora Kragujevačkog univerziteta

Agencija za borbu protiv korupcije će Savetu Univerziteta u Kragujevcu podneti inicijativu za razrešenje Nebojše Arsenijevića sa javne funkcije rektora Univerziteta u Kragujevcu, saopšteno je iz Agencije.

Agencija za borbu protiv korupcije

Kako se navodi u saopštenju, Agencija će postupak pokrenuti nakon što im bude uručena dostavnica kojom se potvrđuje da je Arsenijević primio odluku Odbora Agencije na žalbu koju je uputio na raniju preporuke da bude razrešen.

Prethodno je Agencija za borbu protiv korupcije u dva rešenja preporučila njegovo razrešenje -  zbog autorskog ugovora sa zetom i zbog imenovanja bratanca za saradnika na Univerzitetu.

Savet Univerziteta u Kragujevcu 6. februara jednoglasno odlučio da ne razmatra ove preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje Arsenijevića i odlučio da ne poništi ispravu njegovog sina Aleksandra o stečenom naučno-nastavnom zvanju, iako je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je njegov doktorat nezakonit.

Savet je odlučio da preporuka za razrešenje rektora neće biti razmatrana dok ne bude doneta odluka o žalbi podnetoj Agenciji za borbu protiv korupcije i dok ta odluka ne bude dostavljena Savetu kao nadležnom organu.

Iz današnjeg saopštenja Agencija, može se zaključiti da je žalba na raniju preporuku o razrešenju odbijena.

Arsenijeviću su pripisivane brojne afere - korupcija, nepotizam i nedolično i bahato ponašanje. Ovi navodi potkrepljeni su i audio materijalom i snimcima. Uprkos tome, sam Arsenijević je tvrdio da je u pitanju zavera i montaža.

Izvor: Insajder