Beograđani dočekali aktiviste Lokalnog fronta (VIDEO)

Ranije nego što je planirano, aktivisti Lokalnog fronta stigli su do Beograda nakon 170 prepešačenih kilometara tokom četiri dana hoda Ibarskom magistralom. Njima su se na punktovima duž gradske trase priključivali Beograđani, a kolona od stotinjak ljudi je poslednje kilometre prelazila predvođena glumcem Branislavom Trifunovićem.

Dolazak aktivista Lokalnog fronta u Beograd

Kraljevčane su dočekale i poruke podrške i dobrodošlice, građani su ih pozdravljali, fotografisali se s njima, a oni sami su, uprkos umoru, bili spremni da sa razgovaraju i pozovu na večerašnji skup organizovan povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

„Ovo je naša prestonica, između nas i njih ne postoji ništa. Ima nas, idemo da im pokažemo koliko. Današnji dan, godišnjica ubistva Ivanovića, veoma je važan. Naš put bi trebalo da izvrši pritisak da se država vrati Srbiji i nama", "rekao je Vladan Slavković novinarima i građanima na ulazu u Beograd.

Od punkta do punkta – od Petlovog brda, preko Vidikovca i Ceraka… kolona se sve više povećavala, a aktivisti Ne da(vi)mo Beograd punktove su označili svojim i zastavama „Pobunjeni gradovi“, lecima „Ibarski marš“, „Vreme je za pravdu! Vreme je za istinu! Bez straha!“.

Naruku je šetačima išlo i današnje malo toplije vreme bez padavina.

„Tako se radi, mora da se izađe“, jedna Beograđanka je glasno pozdravila Kraljevčane i nastavila šetnju s njima.

Aktivisti Lokalnog fronta su stigli u Beograd peške iz Kraljeva danas oko podne, a na put nazvan „Ibarski marš“ krenuli su 12. januara kako bi odali poštu ubijenom Oliveru Ivanoviću na skupu koji će danas biti organizovan u Beogradu.

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ za danas su planirali komemorativnu šetnju od Platoa ispred Filozofskog fakulteta do Hrama svetog Sava i pozvali građane da tamo zapale sveće.

Izvor: Insajder