Bez objašnjenja odložena sednica Skupštine Niša o predaji Aerodroma državi

Sednica Skupštine grada Niša zakazana za 10. april na kojoj je trebalo da bude usvojena odluka o prenosu u državno vlaništva aerodroma "Konstantin Veliki" odložena je do do daljeg, saopštila je danas Služba za poslove Skupštine grada.

Aerodrom u Nišu

U vrlo kratkom saopštenju, bez posebnih pojašnjenja, Skupština grada je obavestila građane da se sednica na kojoj je trebalo da se odlučuje o budužnosti Aerodroma “Konstantin Veliki” odlaže.

“Zbog učestalih dezinformacija o status 'Aerodroma Konstantin Veliki' u Nišu, koje poslednjih dana u javnost iznose pojedinci i raznorazne interesne grupe, čime se urušava kredibilitet našeg grada, Skupština grada Niša, na predlog šefa Odborničke grupe SNS, a uz podršku svih koalicionih partnera, odlaže sednicu zakazanu za 10. april 2018. godine” , piše u saopštenju.

Ipak, u Skupštini ne navode novi datum sednice.

Kako prenose Južne vesti nejasno je o kojim se to pojedincima i interesnim grupama radi, kao i koje su to dezinofrmacije koje se šire među Nišlijama, a predsednik Skupštine grada Rade Rajković, koji jedini i može da pomera i utvrđuje datume skupštinskih zasedanja, kako dodaju, im ne odgovara na pozive i poruke.

Poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović danas je potvrdio da se sednica odlaže i izjavo, kako prenose Južne vesti, da je to odlučeno na sastanku naprednjaka u Beogradu, jer predsednik Aleksandar Vučić želi da objasni Nišlijama “o čemu se tu radi”.

Povodom današnjeg glasanja, Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" ranije je zakazala za 10. april, u vreme održavanja gradskog parlamenta, veliki protest ispred Skupštine grada Niša, a najavljeno je da će biti saopšteno kako je svaki od odbornika glasao o prenosu vlasništva aerodroma.

Jedan od predstavnika inicijative "Ne damo niški aerodrom" Miloš Bošković izjavio je danas da odlaganje sednice Skupštine grada na kojoj je trebalo da se odlučuje o sudbini aerodroma, predstavlja “jako bitnu, veliku pobedu građana Niša".

"Pokazali smo da kad se dobro organizujemo možemo da nametnemo naš stav", rekao je Bošković agenciji Beta.

Podsetimo, Odbornici Skupštine grada Niša trebalo je da 10. aprila odlučuju o predlogu gradonačelnika Darka Bulatovića i Gradskog veća da aerodrom „Konstantin veliki“ u ovom gradu bude zvanično predat u ruke Republici.  

Prema predlogu oni bi trebalo da se izjasne o prenosu prava javne svojine Grada Niša na Republiku Srbiju, neposrednom pogodbom i bez naknade.

Prethodnih dana, ovim povodom, u Nišu je održano nekoliko protesta, a o ovoj temi govorili su i predsednik Srbije i predstavnici Vlade.

Izbor: Južne vesti, Beta, Insajder