Blic: Priveden učitelj glume Miroslav Mika Aleksić; Milena Radulović: Kada me je silovao imala sam 17 godina

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume, večeras je priveden u stanicu policije jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, piše Blic.

Hapšenje, policija, ilustracija / Foto: Insajder

Istovremeno, ovaj list prenosi i ispovest glumice Milene Radulović koja kaže da ju je reditelj više puta silovao. Prvi put, kako je rekla, početkom novembra 2012. godine kada je ona imala 17 godina, a on 61 godinu.

“Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”, rekla je Milena Radulović za Blic.

Ona kaže da to nije samo njena priča već da je u pitanju sistem zlostavljanja devojčica koji je, kako tvrdi, Aleksić temeljno gradio decenijama.

O svemu tome je, kako je navela, govorila i policiji.

Milena Radulović kaže da je Mika Aleksić identičnu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim devojkama, koje su ga takođe prijavile policiji.

“U novembru se pojavila nova Mikina žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane. S ovom svešću, skrivanje zločina i prećutkivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo saučesnice ako bismo sada prećutale neposredno znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloletnih žrtava”, rekla je Milena Radulović za Blic.

Kako navodi, sve žrtve smatraju  da je nedopustivo da se više i dan ćuti.

“Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture”, kaže Milena Radulović.

Aleksić je režiser, scenarista i učitelj glume. Ministarstvo unutrašnjih poslova nije zvanično potvrdilo tvrdnje o privođenju.

Izvor: Blic