Branislav Lečić: Naseli ste, nismo ni planirali da idemo do Pinka (VIDEO)

Protest ispred Vlade Srbije počeo je minutom ćutanja za poginule u nacističkom bombardovanju Beograda 1941. godine. Na protestu je govorio glumac Branislav Lečić, koji je okupljenima rekao da neće biti šetnje do televizije Pink. Protestna šetnja ići će do Platoa ispred Filozofskog fakulteta.

Protest Jedan od pet miliona / Foto: Srđan Ilić

„Nikada nismo ni planirali da maltetiramo ljude dva sata da idu do Pinka, mi tako ne osvajamo Pink. Najavili smo odlazak na Pink da pokažemo ludilo ovog nenarodnog režima i naseli su“, rekao je Lečić.

Lečić je rekao da je za učesnike protesta na Dedinju već pripremljen “doček” sa zvučnicima, transparentima. Lečić tvrdi da su policajci u civilu u zgradi Pinka

"Glasno ću su nasmejati Željku Mitroviću - ha, ha, ha, naseo si!!! “, rekao je Lečić.

Protest Jedan od pet miliona / Foto: Srđan Ilić

Vlasniku TV Pink Željku Mitroviću je poručio da „neće doći da ruše Pink“, nego da „proslave oduzimanje nacionalne frekvencije“.

Lečić je naveo da je protiv nasilja, da građani moraju da izdrže. On je okupljenima rekao da postoji jasna strategija i da je počela građanska narodna pobuna koja će uspeti zbog upornosti i volje.

„Neće im uspeti da nas zavade i da ratujemo među sobom“, rekao je Lečić.

On je rekao i da neće odustati od pitanja ko je platio emitovanje spota kojim se stavlja meta na čelo Olivera Ivanovića.

Lečić je sa kamiona pozdravio studente koji su došli do Vlade Srbije iz Studentskog grada, uz poruku da je „mladost bila potrebna“.

„Mladost mora i treba da prepozna sve...Da se mladost budi, bori, da traži svoje mesto, bez vaše snage ne možemo ništa“, rekao je Lečić.

Protest Jedan od pet miliona / Foto: Srđan Ilić

Govoreći o incidentu od pre dva dana ispred Skupštine Grada, Lečić je rekao da je to bila klopka, da je za 15 minuta organizovan kontraskup, pripremljena saopštenja i konferencije za štampu. 

"Bila je to klopka. Mi na takve klopke nikada nećemo nasedati", poručio je Lečić.

On je naveo i da zna plan vlasti da Boška Obradovića proglase za lidera kompletne opozicije, i da, pošto su mu već nalepili etikete "fašiste" i "ljotićevca", takvim rečnikom diskvalifikuju celu opoziciju, a zatim taj "ružni jezik" pretvore u jezik okupiranih medija, kako bi opravdali primenu nasilja prema učesnicima protesta u cilju očuvanja sistema.

Na kraju Lečić je pozvao okupljene u šetnju do platoa ispred Filozofskog fakulteta.

 „Zatvorili su naš centar grada, toliko ih boli da vide slobodne građane, građane koji šetaju. Krećemo na Plato da raščistimo trg slobode. Idemo kao povorka hrabrih, odlučnih, dolazi budućnost i ona će biti prvi put sa nogama i podignutom glavom“, rekao je Lečić.

Protestna kolna “Jedan od pet miliona”, nakon Lečićevog govora krenula je Nemenjinom ulicom ka Trgu republike. 

Neposredno pre početka večerašnjeg protesta „Jedan od pet miliona“ kod Vlade Srbije saopšteno je da se odustaje od ranije najavljene šetnje do televizije Pink. Pola sata pre toga, potpuno nenajavljeno lideri Saveza za Srbiju pojavili su se ispred ove televizije i postavili venac uz fotografiju ubijenog lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

Prethodno je na televiziji Pink najavljeno da će u specijalnom programu večeras od 20h gošća biti Milena Ivanovića, supruga Olivera Ivanovića. U međuvremenu je bilo nemoguće dobiti zvaničnu informaciju da li se od šetnje do Pink-a odustaje, dok su ispred zgrade te televizije uveliko trajale pripreme za „žurku“.

Izvor: Insajder