Branislav Lečić sedam sati davao iskaz povodom optužbi za silovanje

Glumac Branislav Lečić, koga je koleginica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao, dao je iskaz u policijskoj stanici u Ulici despota Stefana u Beogradu. Lečić je u policiju stigao oko 14.00 sati u pratnji advokata a ispitan je u svojstvu građanina.

Branislav Lečić Foto: Srđan Ilić

Nakon informativog razgovora u policiji, Lečić je rekao da je zadovoljan profesionalnim pristupom koji su pokazali službenici policijske uprave i postupajući zamenik javnog tužioca.

“Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama - policija i tužilaštvo”, rekao je Lečić za Tanjug.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević potvrdila je da je glumac Branislav Lečić dao izjavu u policiji u svojstvu građanina, čemu je prisustvovao i zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. 

"U svojoj izjavi Lečić je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld. Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka", dodala je Rakočević. 

Zbog čega poligraf ne može da se koristi kao dokaz na sudu, ali i koliko je pouzdan pogledajte u posebnoj temi.

Pod lupom Insajdera: Poligraf je jači od… (VIDEO)

Branislav Lečić u policiji je proveo više od sedam sati, a po izlasku se nije obratio novinarima, prenosi N1. Pojedini građani su Branislavu Lečiću pred ulazak u policijisku stanicu dobacivali pogrdne reči, a on je kratko izjavio: „Sve je ovo farsa“.

Lečić je saslušan po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje obaveštenja povodom navoda glumice Danijele Štajnfeld koja ga tereti za silovanje. U toku je predistražni postupak. Kada prukupi dovoljno dokaza, tužilac će odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Lečića i za koje krivično delo.

Branislav Lečić je prethodno negirao da je silovao Danijelu Štajnfeld.

U šesnaesto-minutnom video saopštenju za javnost, koje je stiglo na adrese medijskih kuća u Srbiji, Branislav Lečić je rekao da sa Danijelom Štajfeld nije imao nikakav odnos, osim poslovnog. Koleginici koja ga je optužila za silovanje uputio je izvinjenje, rečima da se izvinjava i njoj i svakoj ženi koja se osetila ugroženom, potcenjenom ili poniženom njegovim slučajnim ili namernim gestom.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je u intervjuu za Insajder potvrdila da je u petak prošle nedelje u izjavi tužilaštvu otkrila da ju je u maju 2012. godine silovao kolega Branislav Lečić. U delovima intervjua koji su objavljeni Danijela je objasnila da je proces njenog izlečenja i suočavanja sa onim što joj se desilo trajao godinama. 

Insajder je objavio i snimak razgovora Danijele Štajnfeld sa Lečićem koji je nastao nekoliko godina nakon samog događaja. Na snimku koji je kao jedan od dokaza dostavljen tužilaštvu početkom marta prepoznaje se Lečićev glas. Na snimku on ne negira sam događaj već kaže da bi njoj trebalo da bude čast što mu se dopala.

Za taj razgovor koji je Danijela Štajfeld snimila prilikom njihovog ponovnog susreta 2016. godine, Lečić je prethodnih dana rekao da je bilo „uvežbavanje uloge“.

Uvid u celokupan snimak razovora u trajanju od 77 minuta imala je redakcija Njujork Tajmsa, a taj list navodi da „nema indicija da se radi o uvežbanom dijalogu“.

Izvor: N1, Insajder