Brnabić: Još se ne zna ime mandatara nove Vlade

Premijerka  Ana Brnabić izjavila je danas da se još ne zna da će ona ili neko drugi biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije, kao i da će odluku o tome doneti onaj ko za to ima Ustavna ovlašćenja.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

Brnabić je na početku izgradnje kovid bolnice u kasarni "Rasina" u Kruševcu rekla da je ponosna što je član Srpske napredne strankekoja ima više kvalitetnih kandidata za mesto premijera, kao i da je ona tu "na raspolaganju predsedniku i stranci".

"Šta će biti odlučiće čovek koji ima Ustavna ovlašćenja o tome", kazala je Brnabić.

Ona je ranije izjavila da postoje dva kandidata SNS za funkciju premijera nove Vlade, a da je ona jedan od ta dva kandidata.

Iako su izbori održani još 21. juna, i dalje nije poznato ko će činiti Vladu. Ranije najave predsednika Srbije i SNS o četiri mogućnosti danas je potvrdio i Miloš Vučević, potpredsednik Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada.

“Članovi Predsedništva SNS u srazmernim brojevima imali su podeljena mišljenja o tome kako treba formirati Vladu: da li sa SPS-om, da li sa SPAS-om, da li i sa SPS-om i sa SPAS-om. U sve tri opcije zastupljene su i manjine, a četvrta opcija je SNS sama sa manjinama. Politički i legitimno je moguća i ova opcija i sada je na nama da se odlučimo za onu najdelotvorniju”, rekao je Vučević u jutarnjem program TV Pink.

Predsednik Srbije je najavio da će održati i drugi krug konsultacija o formiranju Vlade i da će Vlada biti formirana pre isteka propisanog roka.

Izvor: Insajder, Beta