Brnabić: Moguća zabrana izlaska najstarijih, karantin za sve koji dolaze iz inostranstva, zatvaranje državnih šaltera, zabrana izvoza lekova

Premijerka Ana Brnabić izjavila je nakon sastanka Kriznog štaba, da su dogovorene dodatne mere koje će usvojiti Vlada Srbije na današnjoj sednici. Kako je navela, između ostalog, biće obustavljen izvoz lekova, pooštrene mere rada kafića i restorana, odnosno broja onih koji mogu da budu u njima. Biće zatvoreni svi šalteri javne uprave, a date su im instrukcije da svi zaposleni koji imaju više od 65 godina ne dolaze na posao i da rade od kuće. Isto se odnosi i na roditelje čija deca imaju manje od 12 godina i hronične bolesnike. Dogovoreno je i da državljani Srbije koji dolaze iz inostranstva, posebno iz žarišnih područja, moraju 28 dana da budu u karantinu, a ne u samoizolaciji. Poručila je da će za najstarije građane, ukoliko se ne disciplinuju i ostanu u svojim kućama, biti uvedena zabrana kretanja i novčana kazna i do 150.000 dinara za kršenje ove odredbe.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.