Brnabić obišla halu na Beogradskom sajmu: Uslovi nisu idealni, ali su najbolji mogući (FOTO)

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas Beogradski sajam, koji će biti prihvatni centar za sve zaražene koronavirusom sa lakšim simptomima.

Hala na Beogradskom sajmu Foto: Slobodan MIljević/Vlada Srbije

Brnabić je, kako je saopštila Vlada Srbije, tom prilikom istakla da danas Sajam izgleda mnogo drugačije nego što je javnost imala priliku da vidi pre neki dan, kada je tek počela organizacija i uređenje tog prostora.

Hala na Beogradskom sajmu Foto: Slobodan MIljević/Vlada Srbije

Ona je iskazala veliku zahvalnost Vojsci Srbije jer bez njih ovo ne bi moglo da se uradi u ovako kratkom roku, kao i Gradu Beogradu, Gradskom štabu i svim ljudima koji danonoćno rade.

„Ovo nisu idealni, ali su najbolji mogući uslovi da tretiramo zaražene, da budu pod konstantnom kontrolom lekara”, objasnila je premijerka.

Hala na Beogradskom sajmu Foto: Slobodan MIljević/Vlada Srbije

Ona je dodala da se na galerijama Sajma nalaze ordinacije lekara specijalista, psiholozi, rentgen-aparati, tako da će pacijenti imati potpunu negu i pažnju.

„Na ovaj način možemo bezbedno i efikasno da tretiramo veliki broj zaraženih sa minimalnim simptomima i da nakon 14 dana znamo da su izlečeni i da su stekli imunitet”, navela je Brnabić.

Hala na Beogradskom sajmu Foto: Slobodan MIljević/Vlada Srbije

Prema njenoj oceni, svaki drugi način bio bi nesiguran, spor i ne bi obezbedio da mi zaista znamo da smo jedan deo problema rešili i da onda idemo u rešavanje svih ostalih.

„U saradnji sa Vojskom Srbije, Ministarstvom zdravlja, Gradskim štabom i svima ostalima uložili smo napor u to da prostorije na Sajmu uredimo tako da budu maksimalno komforne, da pacijenti imaju televizore, internet, društvene igre, dobru hranu i sanitarne uslove, dok će temperatura u hali iznositi 20 stepeni”, istakla je premijerka.

Hala na Beogradskom i Novosadskom sajmu i hala Čair u NIšu biće priremljene za pacijente s lakšom kliničkom slikom.

Izvor: Insajder