Brnabić: Odgovorićemo Grupi za slobodu medija, ne garantujemo da će odgovori biti pozitivni

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u narednih 10 do 15 dana Vlada odgovoriti na zahteve Grupe za slobodu medija koju čine novinarska i medijska udruženja i organizacije civilnog društva i da će nakon toga biti nastavljen dijalog.

Ana Brnabić

"Nisam garantovala da će ti odgovori biti pozitivni, ali mi je važno u ovom trenutku da dijalog postoji", rekla je Ana Brnabić novinarima.

Premijerka je juče razgovarala s predstavnicima Grupe za slobodu medija koji, između ostalog, traže da se zaustave i istraže svi napadi na novinare, da se zaustavi rad na Medijskoj strategiji, da se smene članovi Saveta REM-a, ugasi agencija Tanjug i da se obezbede mehanizmi za nezavisnu uređivačku politiku javnih medijskih servisa.

Ana Brnabić rekla je da se s predstavnicima Grupe za slobodu medija saglasila da kreću iz različitih "ćoškova ringa", ali da ne treba da budu neprijatelji i da treba da se nastavi dijalog.

"Koliko oni misle da atmosfera nije dobra za medije, toliko ja mislim da nije jednako dobra za ljude koji pokušavaju da vode ovu državu", rekla je predsednica Vlade i dodala da postoje stvari koje su u tim zahtevima neupitne.

Dodala je da očekuje da će u narednih 10 do 15 dana poslati odgovor i nastaviti dijalog.

Upitana da prokomentariše troškovnik Republičke izborne komisije u kojem za narednu godinu nisu predviđena sredstva za izbore i da li se taj novac koji bi morao da se uzme iz budžetske rezerve može utrošiti na konkretne projekte i investicije, jer je Vlada tek počela da radi, Ana Brnabić je rekla da odluka o izborima još nije doneta.

"Novac za vanredne parlamentarne izbore uvek može da se iskoristi za infrastrukturne projekte i druge stvari važne za državu, ali je to pitanje analize isplativosti - da li je u ovom trenutku bolje da bude izbora ili da ih ne bude, ili da se taj novac uloži u nešto drugo", rekla je Ana Brnabić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.