CRTA se povlači iz Pećinaca iz bezbednosnih razloga

CRTA posmatračka misija odlučila je da prekine posmatranje današnjih vanrednih lokalnih izbora u Pećincima koje je posmatrala izvan biračkih mesta iz bezbednosnih razloga, objavljeno je na sajtu ove organizacije.

CRTA

Nepoznata grupa muškaraca počela je da prati članove CRTA mobilnih timova zbog čega je CRTA ovo prijavila policiji. Prethodno je kako saopštava ova organizacija u više navrata nekoliko grupa nepoznatih muškaraca preprečilo put i zaustavilo vozila CRTA mobilnih timova kako bi fotografisali vozilo i članove CRTE.

CRTA je ranije saopštila da izborni dan u Pećincima ne protiče u atmosferi slobodnih izbora jer su primećene aktivnosti koje se mogu okarakterisati kao pritisci na birače.

CRTA mobilni timovi uočili su ispred svih 30 biračkih mesta parkirane automobile u kojima su osobe imale spiskove i vodile evidenciju birača, kao i više vozila sa kojih su skinute registarske tablice, na čijim registracionim nalepnicama se vidi da su iz Pančeva i Aranđelovca. Ispred više biračkih mesta uočene su i grupe muškaraca koje prate dešavanja van biračkih mesta i ko dolazi da glasa, navode u posmatračkoj misiji.

Za razliku od prethodnih izbora širom Srbije posmatračka misija CRTA nije zvanični posmatrač na biračkim mestima u Pećincima jer im je odlukom Opštinske izborne komisije bez obrazloženja odbijena prijava da bude posmatrač na vanrednim lokalnim izborima u ovom gradu.

Izvor: Insajder