Ćulibrk za Insajder: NIN ubuduće bez fotografija na naslovnim stranama (VIDEO)

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk kaže za Insajder da ovaj nedeljnik ni u narednim brojevima neće imati fotografije na naslovnim stranama. Novi broj nedeljnika NIN, danas je, odlukom izdavača kompanije Ringier Aksel Špringer, izašao bez fotografije na naslovnoj strani, nakon burne reakcije javnosti na prvobitno postavljenu fotografiju na kojoj se vidi puščana cev usmerena u predsednika.

Milan Ćulibrk

„Nakon što se digla velika buka juče popodne povodom naše naslovne strane, naš izdavač, čije je sedište u Berlinu i Cirihu imao je zasedanje i doneo zaključak da je ta slika sa njihovog aspekta neprimerana. Mi to tako nismo videli, ali napravili smo kompromis da ta naslovna može da ide ali bez ikakve slike, sa belom pozadinom i to je na neki način dokaz, ako vam smeta slika, nadam se da će vam tekst još više smetati” , kaže Ćulibrk.

Kako dodaje, i naredni brojevi izlaziće bez fotografija na naslovnim stranama.

„Nećemo imati slike na naslovnim stranama da se ne bi neko kačio slučajno za slike i da ne bi se pričalo samo o slikama. Mene više mnogo interesuje da se priča o tome kako je Krušik oštećen, ko ga je oštetio, ko je kriv što ta državna firma propada i stoji sve gore, a u isto vreme vidimo da neke privatne firme za koje radi neki očevi nekih ministara kupuju imovinu po Beogradu”, tvrdi Ćulibrk za Insajder.

Iako je naslovna strana NIN-a s fotografijom povučena, o njoj i dalje traje polemika.

Ćulibrk je ranije naveo da je spornu fotografiju objavila novinska agencija Tanjug, dok u ovoj agenciji tvrde da je fotografija „kropovana“, odnosno da je je objavljen samo jedan njen deo.

Izvor: Insajder