Delegacija EP za Srbiju 4. novembra raspravlja o postizbornoj situaciji u Srbiji

Delegacija Evropskog parlamenta za Srbiju će 4. novembra raspravljati o postizbornom pejzažu u Srbiji – uključujući političku, ekonomsku i pandemijsku situaciju, kao i o odnosima Evropske unije i Srbije, prenosi portal Juropijen vestern Balkan, pozivajući se na saopštenje iz EP.

Srbija i EU / Foto: European commision

Sastanku će, kako se navodi, prisustvovati Ana Hrustanović, ambasadorka Srbije pri Evropskoj uniji, Kristor Makridis, zamenik šefa jedinice Evropske komisije za Srbiju, Elza Fenet, šefica odseka za Zapadni Balkan pri Evropskoj službi za spoljne poslove.

O ishodu parlamentarnih izbora i budućnosti demokratije u Srbiji, kao i učinku demokratskih studija govoriće Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o EU i programski direktor CRTA Raša Nedeljkov i šef misije CRTA za posmatranje izbora.

Prethodno je predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon je potvrdila da su izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i ona poslali pismo predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću u kome traže sastanak s njim  kako bi razmotrili dalje korake radi uspostavljanja međustranačkog dijaloga.

Izvor: Juropijen vestern Balkan