Demokratska stranka osudila uvrede Boška Obradovića na račun Mićunovića

Demokratska stranka najoštrije je osudila uvrede koje je lider Dveri Boško Obradović izneo na svom Tviter nalogu na račun poslanika i jednog od osnivača Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića, a zbog njegove ocene da je bojkot izbora besmislen.

Demokratska stranka

„Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih institucija gde je ključan parlament. Ostaje i ono pitanje: šta posle tog bojkota? 'Ništa, videćemo...' Šta ćete videti? Pravi se napetost u društvu gde pokušavate da vanparlamentarnim sredstvima kroz građansku neposlušnost, konflikte, demonstracije itd. ugrožavate vlast. Time ostavljate polje za represiju vlasti i zaoštrenost unutar društva, što nije dobro i ne znamo gde vodi", ocenio je Mićunović u intervjuu za Blic.

Sa tim se nije saglasio lider Dveri Boško Obradović koji je na račun Mićunovića izneo niz uvreda.

Ovakve izjave prvo je osudila poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov i pozvala DS da reaguje, što se ubrzo i desilo. 

„Najoštrije osuđujemo izjave Boška Obradovića u kojima spominje prof. Mićunovića! Zahtevamo od Boška da se ubuduće suzdrži od necivilizovanog komentarisanja izjava istaknutih demokrata čija su politička misao i delo postavili temelje moderne demokratske Srbije i da svoju energiju usmeri na toksičnog pol.protivnika, koji nam je jedini zajednički sadržalac”, navela je Demokratska stranka na Tviteru.

O komentarima Obradovića oglasio se i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac koji je naveo da je Obradović vređanjem Mićunovića uvredio sve demokrate.

„Najoštrije osuđujem potpuno neprimeren način komunikacije Boška Obradovića. To nije u skladu sa ciljem zbog kojih smo formirali Savez: normalizacija Srbije. Vređanjem prof. Mićunovića uvredili ste sve demokrate”, ocenio je Lutovac.

Demokratska stranka je zajedno sa pokretom Dveri članica opozicionog Saveza za Srbiju. Nakon današnjih izjava Obradovića, poslanik DS Balša Božović rekao je da zahteva preispitivanje učešća te stranke u Savezu za Srbiju.

Izvor: Insajder