Demonstranti ispred Vlade, „žurka“ ispred Pinka (VIDEO)

Neposredno pre početka večerašnjeg protesta „Jedan od pet miliona“ kod Vlade Srbije saopšteno je da se odustaje od ranije najavljene šetnje do televizije Pink. Pola sata pre toga, potpuno nenajavljeno lideri Saveza za Srbiju pojavili su se ispred ove televizije i postavili venac uz fotografiju ubijenog lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića. Prethodno je na televiziji Pink najavljeno da će u specijalnom programu večeras od 20h gošća biti Milena Ivanovića, supruga Olivera Ivanovića. U međuvremenu je bilo nemoguće dobiti zvaničnu informaciju da li se od šetnje do Pink-a odustaje, dok su ispred zgrade te televizije uveliko trajale pripreme za „žurku“.

Postavljeni su stolovi sa pićem, bina sa cvećem i ozvučenje, a u okolini zgrade bili su raspoređeni brojni redari. Brojne novinarske ekipe okupile su se ispred zgrade Pinka zbog najavljene protestne šetnje do ove televizije.

Umesto toga, pola sata pre zakazanog početka protesta "Jedan od pet miliona" kod Vlade Srbije u 18 sati, do zgrade Pinka nenajavljeno su došli samo lideri Saveza za Srbiju. 

Oni su na ogradu, ispred ulaza, položili venac. Na njemu je uz fotografiju Olivera Ivanovića pisalo: "Obećavamo saznaćemo ko te nanišanio spotom na Pinku".

Lideri Saveza za Srbiju Borko Stefanović, Vuk Jeremić, Janko Veselinović i Boško Obradović zadržali su se kratko ispred zgrade Pinka, a zatim otišli bez izjava za medije. Ubrzo nakon toga, venac je prvo prekriven velikim transaparentom a zatim i sklonjen.

Dolazak lidera opozicije ispred zgrade Pinka unelo je konfuziju oko najavljne rute šetnje. U tom trenutku nije bilo jasno da li je dolazak otkazan ili ne. Niko od lidera opozicije tu informaciju nije saopštio sve do početka protesta ispred Vlade Srbije, kada je zvanično potvrđeno da šetnje do Pinka neće biti.

Ispred zgrade ove televizije okupio se manji broj građana koji su na osnovu najavljene rute protesta, odlučili da dođu direktno ispred zgrade Pinka. Posle nešto više od sat vremena, kada je i zvanično saopšteno da se neće šetati do Pinka, najveći broj njih je otišao.

Sa razglasa koji je postavljen još sinoć, sve vreme je puštana glasna muzika uz povremene prekide parolama protiv lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića.

Muziku je puštao vlasnik Pinka Željko Mitrović, a kasnije mu se prdružio i muzičar Oliver Mandić. Oko zgrade je bilo primetno  obezbeđenje, a  na svim većim raskrsnicama oko Pinka bile su patrole saobraćajne policije.

U sledećem video prilogu pogledajte kako je izgledalo sve, od postavljanja venca do nastupa „DJ Žeks-a“, kako sam sebe naziva vlasnik televizije Pink.

Izvor: Insajder