Đilas za Insajder: Neće biti šetnje do Pinka

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je za Insajder da neće biti šetnje do zgrade TV Pink.

Zgrada Pinka uoči najavljene šetnje Jedan od pet miliona / Foto: Srđan Ilić

“Odlučili smo da ne idemo do Pinka zbog svega sto su spremili. Nećemo da vodimo ljude jer će iscenirati incident. Oni imaju preko 100 policajaca u civilu, dovoljno je da neko baci kamen i da kažu da smo nasilnici”, rekao je Đilas za Insajder.

Lideri Saveza za Srbiju položili su venac neposredno pre najavljene protestne šetnje ispred Televizije Pink. Na vencu je uz fotografiju Olivera Ivanovića pisalo: "Obećavamo saznaćemo ko te nanišanio spotom na Pinku". Venac je brzo sklonjen, a lideri opozicije otišli su bez izjava.

Venac kod zgrade Pinka položili su lideri Saveza za Srbiju Drafgan Đilas, Borko Stefanović, Vuk Jeremić, Janko Veselinović i Boško Obradović.

Jedna od organizatorki protesta 1 od 5 miliona Jelena Anasonović rekla je reporterki Insajdera da oni sa studentima, koji su šetnju počeli od Studentskog grada, nastavljaju protestnu šetnju od zgrade Vlade Srbije do Televizije Pink.

Ispred te televizije još sinoć postavljena je bina sa cvećem, a sa razglasa se čuje muzika uz povremene prekide parolama protiv lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. Primetno je obezbeđenje oko zgrade, a  na svim većim raskrsnicama oko Pinka primetne su parole saobraćajne policije.