Direktor policije o rušenju u Hercegovačkoj: Ja znam šta znam, ali po zakonu ne mogu da kažem (VIDEO)

Na pitanje Insajdera da li je policija nestručna kada za godinu i po dana nije identifikovala počinioce niti onoga ko je policiji naredio da ne reaguje, direktor policije Vladimir Rebić kaže da ne bi govorio o nestručnosti i da je za istragu nadležno tužilaštvo. On nije želeo da kaže da li je policija ikoga identifikovala u vezi sa tim slučajem.

Vladimir Rebić

„Ja znam šta znam,  ali ne želim to da kažem, jer mi prosto zakon ne daje tu mogućnost. Ja vam kaže da ide u dorbom pravcu i da morate verovati srpskoj policiji“, navodi Rebić.

Na opasku novinara da su detalji izveštaja policije objavljeni i da se iz tog izveštaja vidi da za godinu i po dana policija nije identifikovala, ni ispitala nikoga od ljudi koji su rušili u Savamali, niti je utvrdila čiji su bageri, Rebić kaže da ne veruje da je izveštaj dat na uvid javnosti.

„Ja vam jasno kažem da policija postupa po nalogu i da će vrlo brzo to, pretpostavljam od strane tužioca, biti i publikovano“, ponavlja Rebić.

Direktor policije ne zna ni da li u izveštaju sektora unutrašnje kontrole stoji ko je policiji te noći naredio da ne raguje, jer je taj sektor u nadležnosti ministarstva, a ne direktora policije

„Ja samo kažem da služba unutrašnje kontrole ne pripada mojoj nadležnosti i ja ne znam da li su oni dostavili izveštaj, odnosno ne želim u njihovo ime da istupam“.

Izveštaj policije o rušenju u Savamali policija u junu poslala Višem tužilaštvu u Beogradu koje je na osnovu njega trebalo da odluči da li ima osnova za pokretanje istrage.

Nakon analize izveštaja, Više javno tužilaštvo proglasilo se nenadležnim i zaključilo da se radi o krivičnim delima kojima se bavi osnovno tužilaštvo. Osnovna tužilaštva zadužena su dela za koja je propisana blaža kazna.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.