Dodatne pooštrene mere u Novom Pazaru: Skraćeno radno vreme marketa, pekara, frizerskih salona, parkova za decu...

Štab za vanredne situacije Novog Pazara naredio je danas zatvaranje svih zabavnih parkova za decu, skraćenje radnog vremena do 19 sati svih trgovinskih radnji i marketa, frizerskih salona, pekara, mesarskih radnji i ostalih uslužno-zanatskih objekata.

Novi Pazar

„Za vreme rada objekata (7.00-19.00) obavezni su maske i rukavice, kako osoblja tako i mušterija“, navodi se u naredbi.

Štab za vanredne situacije juče je zabranio rad javnih i privatnih vrtića, dečjih igraonica i penzionerskih klubova u Novom Pazaru.

Inače, direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović izjavila je juče da je u Novom Pazaru i Tutinu epidemiološka situacija „apsolutno pod kontrolom“ i da će sve mere koje su doneli krizni štabovi doprineti smanjenju prenosa virusa.

Jovanović je za RTS juče rekla da je od početka epidemije 369 slučajeva koronavirusa registrovano u Novom Pazaru i oko 90 na teritoriji Tutina, gde su proglašene vanredne situacije zbog porasta broja obolelih.

Ona je rekla i da je Ministarstvo zdravlja poslalo timove stručnjaka iz drugih Kliničkih centara u bolnicu u Novom Pazaru, kao pomoć u borbi protiv korona virusa.

Pre četiri dana direktor Meho Mahmutović za RTV Novi Pazar rekao je da je koronavirusom zaraženo 20 lekara i gotovo 40 medicinskih sestara. On je tada ocenio I da je virus mutirao i da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, imaju znatno težu kliničku sliku.

Izvor: Beta