Dogovor opozicije o protestu ispred RTS-a i kontroli izbora

Predstavnici 12 opozicionih stranaka i pokreta odlučili su danas da 4. februara zajednički organizuju protest ispred zgrade Radio televizije Srbije zbog kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu, saopšteno je iz Pokreta slobodnih građana. Takođe je dogovorena saradnja opozicije na kontroli izbora, radi zaštite izborne volje građana.

Izbori u Beogradu

Na protestu ispred RTS će, kako je saopšteno, biti zahtevano da taj i drugi mediji poštuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost političkih aktera.

„Biće zatražena i smena direktora i urednika informativnog programa zbog višegodišnjeg nezakonitog, politički pristrasnog rada. Opozicija će formirati odbor za organizaciju protesta ispred RTS, kao i radnu grupu za saradnju u kontroli izbora“, navodi se u saopštenju.

Dogovor su napravili, azbučnim redom, predstavnici Demokratske stranke, pokreta Dosta je bilo, Levice Srbije, Narodne stranke, Nove stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, Pokreta protiv diktature, Socijaldemokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, udruženja Šta radite bre i stranke Zajedno za Srbiju.

Predstavnici opozicije podneli su u januaru Radio televiziji Srbije (RTS) i Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahteve kojima traže poštovanje medijskih zakona i standarda, odnosno otvaranje medijskog prostora zbog objektivnog i profesionalnog informisanja građana.

Izvor: Insajder