Dvojica u pritvoru zbog napada na Vazuru, jedan na slobodi

Zbog napada na direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazuru u pritvoru su zadržani Veljko Belivuk i Darko Ristić zvani Meda, dok je Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi pušten na slobodu jer za njega nije ni traženo da se odredi pritvor, potvrdila je za Insajder.net Ivana Ramić, portparolka Prvog osnovnog suda.

Policija je u nedelju privela tri osobe zbog napada na direktora FK Partizan, kad su teško povređeni njegov vozač i pripadnik obezbeđenja.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor Darku Ristiću zvanom Meda zbog opasnosti od bekstva, a Veljku Belivuku zvanom Velja zbog opasnosti od bekstva i mogućeg ponavljanja istog krivičnog dela.

Pritvor za Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi nije određen jer to Tužilaštvo nije ni tražilo.

Ristić i Belivuk se sumnjiče za krivično delo nasilničko ponašanje jer su 28. aprila napali direktora FK Partizan i njegovo obezbeđenje ispred prostorija kluba, pošto su sačekali Vazuru ispred stadiona, kada je dolazio na posao.

Stanković koji je pušten, prema pisanju Blica, još 2011. osuđen je na kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci zbog trgovine drogom i posedovanja oružja, a presuda je postala pravosnažna 2013.

Stanković je tri puta odlagao izdražavanje kazne zbog navodnih zdravstvenih problema. Uprkos tome je dolazio na utakmice, a u jednom periodu je čak sedeo u loži i čuvao pojedine članove rukovodstva FK Partizan.

Napad na Vazuru se dogodio ispred glavnog ulaza FK Partizan, kada su tri huligana prvo verbalno napala direktora tog kluba, a zatim nanela teške telesne povrede jednom od članova obezbeđenja i vozaču kluba.

Na snimku sigurnostih kamera, koji možete videti ovde, vidi se da je posle kraće rasprave jedan od huligana udario čoveka iz obezbeđenja, da direktor kluba uspeva da se skloni, a da potom huligani nastavljaju da brutalno prebijaju pripadnika obezbeđenja.

Vazura je nedavno bio meta i napada navijača Crvene zvezde. 

Podsećamo i da je, prema ranijim istraživanjima Insajdera objavljenim u serijalu (Ne)moć države, protiv vođa i pripadnika najvećih navijačkih grupa Policija podnosila brojne krivične prijave za teška krivična dela, ali zbog nedovoljnih i neadekvatnih reakcija pravosudnog sistema ove prijave uglavnom nisu procesuirane.

Vazura je deo Radne grupe crno-belih koja vodi klub do Izborne skupštine, koja je zakazana za 24. maj.

Izvor: Insajder