FDU o prijavama MUP-a protiv studenata: Štitimo studente od političkih pritisaka

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) Univerziteta u Beogradu je danas, povodom zahteva za pokretanje postupka protiv svojih studenata Pavla Terzića i Gavrila Vučetića, saopštio da Izborno veće FDU smatra da je njegova moralna obaveza da zaštiti svoje studente od pokušaja političkih i svih drugih pritisaka i da ih podrži u slobodnom iskazivanju mišljenja.

studenti FDU

Povodom zahteva Ministarstva unutrašnjih poslova Prekšajnom sudu u Beogradu za pokretanje postupka protiv Terzića i Gavrilovića, jer su navodno organizovali neprijavljeni skup 21. aprila - "Protest protiv diktature", Izborno veće koje čine nastavnici i saradnici FDU, zasedalo je u četvrtak, 5. oktobra.

Danas, dan posle tog sastanka FDU je saopštio da je njego stav principijelan i da se "odnosi podjednako na sve, pa i na pomenutu dvojicu studenata".

"Štiteći principijelno prava na slobodu kretanja, mišljenja i izražavanja, kao univerzalna ljudska prava, a podučavajući naše studentkinje i studente u duhu negovanja načela demokratije, građanskih prava i sloboda, FDU u Beogradu smatra da je naša moralna i profesionalna obaveza da naše studente zaštitimo od pokušaja političkih i svih drugih pritisaka i da ih podržimo u slobodnom iskazivanju mišljenja", naveo je FDU.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.