FSS kaznio Partizan i Zvezdu zbog nereda na derbiju

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza nakon mesec i po dana od nemira na derbiju kaznila je Fudbalski klub Partizan i fudbalski klub Crvena zvezda novčanim kaznama u visini od 300.000 dinara, potvrđeno je Insajderu u ovom savezu.

156. večiti derbi

Osim novčanih kazni, FK Partizan kažnjen je i igranjem pred praznim tribinama na narednom prvenstvenom meču koji Partizan igra, a to je FK Zemun.

Dodatno, FSS je Partizan kaznio i zatvaranjem južne tribine za meč protiv Fudbalskog kluba Rad.

Finansijske kazne, kako nam je objašnjeno, usledile su zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i na tribinama Partizana i Crvene zvezde.

Podsetimo, 156. derbi obeležilo je nekoliko incidenata sa navijačima i sa jedne i sa druge strane tribina. Navijači Partizana u jednom trenutku meča sukobili su se međusobno.

Nemiri na južnoj tribini potrajali su nekoliko minuta, na tribini nije bilo policije, međutim, nakon sukoba je žandarmerija reagovala i sa stadiona izvela nekoliko navijača.

Posle nemira na stadionu privedeno je ukupno 26 osoba.

Ubrzo je javnost saznala da je među grupom navijača koji su se sukobili bilo i državljana Hrvatske.

Njih petorica su nedavno sklopili sporazum sa Višim tužilaštvom u Beogradu na osnovu kojeg su osuđeni na kazne zatvora.

Ovu odluku, navodeći da ne može da se meša u sudske postupke i tužilačke odluke, ipak je nedavno iskomentarisao ministar policije Nebojša Stefanović rekavši da nije zadovoljan presudom dodajući da će insistirati da se istraga nastavi.

Izvor: Insajder